Altran adverteix de les conseqüències de la regulació europea de roaming

Altran ha presentat avui l'informe “Zero Roaming. A pitfall of European regulation”, en què assenyala les conseqüències que pot portar la regulació europea de roaming, que està previst que entri en vigor el proper mes de juny. D'entrada, representa una regulació que pretén afavorir l'ús de dades mòbils quan els usuaris es troben de vacances en altres països pertanyents a la Unió Europa, que no pagaran costos addicionals, només els associats a la seva tarifa mensual.

No obstant això, després d'un exhaustiu estudi de la situació del mercat de les telecomunicacions a l'Eurozona elaborat per Altran, apareixen diversos riscos que afectarien especialment als països del sud d'Europa, com Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia o Xipre.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1329","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 577px; width: 800px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

La regulació europea es basa en què tots els operadors tindran un preu fix per Gigabyte, però els països amb major renda per càpita -generalment els de el nord- solen ser els que més viatgen, i ho fan amb destinació els països del sud. Això implica que els operadors d'Espanya hauran d'invertir més en infraestructures per poder proporcionar un servei de qualitat a tothom, tant a turistes com als seus clients habituals, sobretot els mesos d'estiu.

Altran explica que una de les alternatives en que treballen els operadors és la de repercutir en els consumidors la diferència i que, per tant “suposaria la transferència de renda de pobres a rics”. És a dir, els que viatgen pagaran menys durant els seus viatges, a costa dels quals no ho fan, que pagaran més, ja que les tarifes domèstiques hauran estat augmentades.

Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.