Amazon crearà més de 2.500 nous llocs de treball a Catalunya en els propers tres anys

El gegant del comerç electrònic Amazon ha anunciat aquest dijous l'obertura del que serà el seu quart centre logístic a Catalunya. La propera tardor obrirà a Martorelles una nova instal·lació logística en terres catalanes, la qual cosa suposarà la creació de 650 llocs de treball.

El centre de Martorelles ocuparà un edifici ja construït del parc empresarial Ca Roca i tindrà una superfície de més de 30.000 metres quadrats. Amb el centre, l'empresa pretén donar resposta a l'increment de les vendes a Espanya, així com donar servei a altres països europeus, segons informa la companyia en un comunicat. També permetrà donar suport al cada vegada major nombre de petites empreses que operen a través de la seva plataforma Marketplace.

“El centre de Martorelles s'integrarà a la xarxa logística europea de Amazon, per continuar incrementant la nostra selecció de producte, atenent la demanda creixent dels nostres clients i donant suport a l'expansió internacional de cada vegada més empreses”, va dir Fred Pattje, director d'operacions per a Espanya i Itàlia d'Amazon. Com va succeir amb el centre que construeix al Prat del Llobregat, Amazon ha optat per Martorelles “per estar en un emplaçament clau del sud d'Europa i permetre l'accés a un excel·lent capital humà”.

Es preveu que el centre, cinquena inversió a Catalunya anunciada per la multinacional, arrenqui la seva activitat amb uns 200 empleats, amb un procés de contractació que s'iniciarà en els propers mesos. Els perfils a cobrir van des d'operaris que preparin els enviaments a enginyers, especialistes en Recursos Humans o TIC. Els interessats podran presentar candidatura a través del portal d'ocupació d'Amazon.

Amb les inversions realitzades i les plantejades, Amazon crearà 2.500 ocupacions a Catalunya fins el 2019. “Aquesta nova inversió consolida l'aposta d'Amazon per Catalunya com hub estratègic en el sector de la logística a Europa”, va analitzar per la seva banda Jordi Baiget, conseller d’Empresa de la Generalitat.

Actualment, Amazon compta amb una infraestructura de 28.000 metres quadrats a Castellbisbal –per al seu servei de supermercat Amazon Pantry al Sud d'Europa-, així com amb un centre urbà per als lliuraments ultra-ràpids de Prime Now a l’Eixample de Barcelona, al que cal sumar el que construeix al Prat (60.000 metres quadrats), que també obrirà a la tardor i que suposa una inversió de 200 milions d'euros.

Així mateix, Amazon comptarà amb una cinquena instal·lació a Catalunya, un centre de suport a les pimes que operen a través de Marketplace, que donarà servei al sud d'Europa i que donarà feina a 500 persones a Barcelona.

En total, Amazon crearà més de 2.500 nous llocs de treball a Catalunya en els propers tres anys i ocuparà prop de 120.000 metres quadrats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.