Aposta per una intel·ligència artificial de referència

Amb l'objectiu de potenciar l'ecosistema català d'Intel·ligència Artificial com un pol de referència internacional, el CIDAI, el Centre of Innovation for Data tech and Artificial Intelligence, ha començat a caminar aquest 2020. Per fer-ho possible, té la intenció de crear una comunitat connectada, activa i dinàmica i accelerar, així, l'adopció de la IA fiable en el món empresarial i a la societat, mitjançant projectes que demostrin el seu benefici. Els responsables del centre aposten per la generació, validació i transferència de tecnologies d'IA d'alt valor afegit i fomentar la innovació en els sectors estratègics del país, també els serveis públics i del tercer sector. Per això, un dels primers projectes que han tirat endavant és la coordinació tècnica del primer observatori per detectar i preveure futures epidèmies basat en el Big Data i la intel·ligència artificial.

En un acte de presentació virtual, s'ha posat de relleu el potencial que ofereix la transferència de solucions tecnològiques basades en IA en el teixit social i empresarial i, alhora, la importància d'accelerar l'adopció d'aquest àmbit tecnològic per consolidar Catalunya com un hub digital a nivell internacional. L'acte ha comptat amb la intervenció del Director General d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco; el Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson; la directora per la Intel·ligència Artificial i la Indústria Digital de la Comissió Europea, Lucilla Sioli, i el director del CIDAI, Marc Torrent, a més de representants dels partners que prenen part de la iniciativa. També hi ha participat el co-fundador i CEO de BigML, Dr. Francisco J. Martín, que ha compartit les seves reflexions, després de fundar i gestionar amb èxit diverses empreses en territori nacional i als Estats Units.

El CIDAI és una iniciativa publicoprivada que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, Eurecat, everis, la Fundació i2CAT, Microsoft i SDG Group.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.