AQU Catalunya celebra 20 anys

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) va celebrar el 29 d’octubre del 2016 el seu 20è aniversari. L’agència s’encarrega d’avaluar la qualitat del miler de titulacions que imparteixen les universitats catalanes i les activitats de recerca, docència i gestió del professorat universitari. Al mateix temps, elabora estudis d’inserció laboral i de gènere amb l’objectiu d’oferir a la societat informació de l’estat actual del món universitari i postuniversitari.

Des que es va crear, l’AQU s’ha convertit en un referent internacional: va ser una de les agències fundadores d’ENQA (Associació Europea de Garantia de la Qualitat en l’Educació Superior), va ser el primer membre de l’EQAR (Registre Europeu per a l’Assegurament de la Qualitat) i des del 2013 exerceix el secretariat de la INQAAHE, la xarxa internacional d’agències de la qualitat formada per més de 200 organitzacions.
AQU Catalunya treballa per garantir la qualitat en quatre àmbits:
Qualitat institucional: avalua la qualitat del miler de titulacions que imparteixen les universitats catalanes per assegurar-ne el bon desenvolupament. A Catalunya hi ha 12 universitats, set de públiques i cinc de privades, que agrupen 150 centres on s’imparteixen més de 1.100 titulacions universitàries oficials, que són avaluades dins del Marc VSMA (Marc per a la verificació, la modificació, el seguiment i l’acreditació de les titulacions universitàries oficials), creat per l’AQU Catalunya.
Qualitat del professorat: avalua les activitats de recerca, docència i gestió del professorat per garantir-ne la qualitat.
Generació i transferència del coneixement: promou un sistema d’indicadors sobre la qualitat de les universitats i elabora estudis per facilitar la presa de decisions, com l’estudi triennal d’inserció laboral dels graduats universitaris.
Internacionalització: participa en projectes internacionals per estar al dia de les tendències en educació superior i impulsar la internacionalització del sistema universitari català.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.