Aquest dron cercarà vida a l’oceà del satèl·lit Europa

Després de quatre anys d'inversions i recerca, l'empresa alemanya Bremen Robotics Innovation Center ha acabat el prototip del seu projecte EurEx (Europa Explorer), un robot que treparà la superfície de la lluna i enviarà un dron a submergir-se en les seves profunditats.

Fa quatre anys, el satèl·lit Galileu de la NASA va extreure que malgrat que el satèl·lit Europa és petit, té entre el doble i el triple d’aigua que la Terra. Aquestes dades van cridar l’atenció d’organitzacions i científics, que han vist aquest satèl·lit com un dels punts clau per investigar si hi ha vida.

El pla de la companyia alemanya és el següent: utilitzar una màquina perforadora termal per a fer un túnel en la superfície de la lluna, per on caurà un tub que s'obrirà camí a través dels 15 quilòmetres que es calcula que podrien tenir la seva capa de gel, i que una vegada arribés a les profunditats s'obriria per alliberar un dron acoblat a una base de càrrega. L’objectiu és que el dron sigui capaç de submergir-se en els 100 quilòmetres de profunditat que s'estima que té el mar del satèl·lit, orientant-se mitjançant senyals acústics i gravant tot allò que trobi en el seu camí.

Evidentment, el projecte encara està en una fase primerenca del seu desenvolupament, i àdhuc queden anys perquè pugui posar-se sobre la superfície d'Europa per explorar les seves profunditats. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.