Barcelona subscriu la declaració de París per avançar cap a ciutats més verdes i amb zero emissions

Barcelona i 11 grans ciutats més de la xarxa internacional C40 han subscrit la Declaració de carrers lliures de combustible fòssil. Les ciutats s’han compromès a comprar busos de zero emissions de forma progressiva fins al 2025, any en el qual tots els vehicles adquirits hauran de ser d’aquesta modalitat. La declaració també preveu que algunes àrees de les ciutats siguin considerades de zero emissions el 2030. Són les principals conclusions del debat que entre els passats diumenge i dillluns s’ha fet a París i on han participat alcaldes i alcaldesses de grans ciutats i els màxims responsables d’empreses multinacionals, una trobada inusual que ha volgut posar en contacte el lideratge públic en polítiques de lluita contra el canvi climàtic que està desenvolupant la xarxa C40 i les grans empreses del sector de la mobilitat, l’energia i la planificació urbana. Aquestes mesures es veuran complementades pel Pla Clima que Barcelona prepara actualment de manera participativa i que es presentarà a la cimera de Bonn, que tindrà lloc entre el 6 i el 17 del proper mes de novembre.

Les alcaldesses de París i Barcelona, Anne Hidalgo i Ada Colau, van presentar ahir dilluns les conclusions de la cimera internacional de ciutats acompanyades del president de la Fundació Bloomberg i exalcalde de Nova York, Michael Bloomberg, i els alcaldes de Ciutat del Cap, Quito, Copenhaguen, Los Angeles, Milà i Auckland. A més d’aquestes ciutats, també han subscrit la declaració Londres, Vancouver, Seattle i Ciutat de Mèxic.

L’alcaldessa de Barcelona ha destacat que les ciutats siguin les protagonistes de donar un pas endavant clar i es mostrin disposades a adoptar mesures concretes en la lluita contra el canvi climàtic. Per Colau, "les ciutats han de ser les autèntiques protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic, i per afrontar aquest repte és imprescindible tenir més competències i més pressupost. Barcelona treballa per guanyar 160 hectàrees de zones verdes abans del 2030, triplicar els quilòmetres de carrils bici, incrementar el transport públic, reduir un 21% els desplaçaments en vehicle privat i implementar el pla de superilles per donar més espai als vianants”. L’alcaldessa ha explicat també que “a París, tornem a expressar el nostre compromís amb el clima, definit amb més de 800 entitats de la ciutat, per reduir un 40% les emissions i incrementar 1 metre quadrat de verd urbà per cada habitant".

Durant la cimera a París, l’alcaldessa Colau ha mantingut contactes bilaterals amb l’alcaldessa Hidalgo (diumenge) i dilluns amb els alcaldes de Londres i Milà, amb qui ha compartit la situació política actual a Catalunya, entre d’altres qüestions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.