Barcelona vol convertir-se en la capital europea dels drons

Un grup d’empresaris està impulsant el primer centre d’innovació de drons a la ciutat comtal, que s’instal·larà a l’antic Canòdrom de Sant Andreu. El projecte, anomenat Reimagine Drone, vol situar a Barcelona en el mapa i convertir-la en la capital europea dels drons.

La iniciativa, dotada amb un capital de 70.000 euros, ha anat a càrrec de: Joaquim Serra, ambaixador de Singurality University a Barcelona; Dídac Lee, CEO d’Inspirit; Màrius Robles, fundador de Reimagine Food; Albert Rovira, d’iPedra Group, i José María Borrell, cap de finances de Natura Bissé.

Els objectius de Reimagine Drone són dos: captar el talent vinculat a la indústria del dron i promoure el ‘drone racing’. D’aquesta manera, Reimagine Drone pretén impulsar programes de suport per a start-ups i organitzar curses on posar a prova les capacitats dels drons.

Durant l’últim any, Espanya ha triplicat el nombre d’empreses orientades a aquest mercat, passant de 500 a 1.500 companyies vinculades d’una manera o altra amb els drons. Segons Màrius Robles, fundador de Reimagine Food, l’ús del dron serà “inevitable” i ho ha exemplificat: “Si durant la dècada dels 80 haguessin preguntat si tindriem un ordinador a casa, tothom hagués dit que no. Encara que ara sembli estrany, tothom tindrà drons a casa”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.