Cap al BIM en 88 passos

La Comissió Construïm el Futur (CCF) ha elaborat un camí de transició cap al BIM (Building Information Modeling) compost per 88 accions per a la transformació del model actual del sector de la construcció, cap a un nou model profundament digitalitzat que utilitza BIM com a tecnologia i com a procés.

Les 88 accions s’agrupen en set àrees temàtiques que tracten diferents aspectes de la transició cap al nou model. Cadascuna d’elles s’identifica amb una paraula/concepte clau: alinear, acompanyar, educar, facilitar, avaluar, millora contínua, efecte tractor.

Les accions establertes es tradueixen en el moment de la seva execució en acords institucionals, estudis específics, publicacions, accions de promoció/divulgació, creació de fòrums de debat o experiències pilot.

Els treballs per concretar aquestes accions han estat realitzats en col·laboració entre més de 40 entitats públiques i privades vinculades a la construcció que constitueixen la CCF.

Algunes de les accions han començat a realitzar-se, i la seva planificació comprèn un primer període de dos anys, encara que, per a l’execució completa fins a aconseguir els objectius plantejats, podria perllongar-se dos o tres anys més.

El Consell Assessor del Patronat de l’ITeC va crear a principis del 2015 la Comissió Construïm el Futur per debatre sobre l’esdevenir del sector de la construcció i analitzar l’ús de les tecnologies BIM, Lean i IDP (Integrated Project Delivery) entre d’altres temes. La comissió neix a proposta del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona, com a resultat del primer European BIM Summit celebrat al febrer d’aquell any. Les conclusions del congrés es van recollir en el primer manifest a favor del BIM a l’estat espanyol, on es posava de manifest la necessitat de la modernització del sector de la construcció. Des de llavors la Comissió Construïm el Futur ha orientat les seves activitats en aquesta direcció.

Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.