Catalunya industrial. La guia per descobrir el patrimoni industrial del nostre país

De la Fàbrica de Dinamita a Port-Vendres al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, de la Serradora d’Àreu a la Fàbrica Damm de Barcelona, passant pel Museu de la Torneria de Torelló, el Molí Paperer de Capellades, la Bòbila Sugranyes de Reus... Tal com indica el seu subtítol, Catalunya Industrial és la guia per descobrir el patrimoni industrial del nostre país. Cal destacar que els edificis no són els únics protagonistes del llibre, ja que tant la maquinària i les eines que es feien servir com els seus extreballadors tenen un paper important en l’obra de Daniel Romaní Cornet.

Portada Catalunya industrial

 

Catalunya industrial presenta cinquanta localitzacions com adoberies, cellers, fargues, vapors, mines i serradores que durant dècades van ser el motor econòmic del territori i ara formen part de la seva riquesa històrica. El llibre de Romaní, periodista i autor d’altres títols com Castells de Catalunya i Cases amb història, recull els reportatges publicats al diari ARA  l’estiu del 2018.

L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) ha guardonat el llibre als Premis Bonaplata en la categoria Patrimoni per la promoció del turisme industrial. Una de les principals raons per les quals l’AMCTAIC defensa el reconeixement és per sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.  

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.