CatSalut, el BIOCOM-SC, Guillermo Lusa i Encofrats Alsina, Premis Diada 2021

La contribució d’enginyers i enginyeres en fer possible la construcció de cinc hospitals satèl·lits en tan sols vint setmanes per poder fer front a la pandèmia de COVID-19 va merèixer el premi Institucional ‘Enginyeria Amb Propòsit’ que es va donar durant la Diada d’Enginyers Industrials de Catalunya al Servei Català de la Salut, artífex del projecte. L’actual directora del CatSalut, Gemma Craywinkel, va recollir un premi que va fer extensiu a tots els professionals de l’enginyeria que donen i van donar suport a la pandèmia des dels hospitals, el SEM i altres institucions. En declaracions als Fulls d’Enginyeria, Martí Ballart, cap de la Divisió d'Inversions i Patrimoni del CatSalut, el projecte mostra que “el treball pluridisciplinar ha funcionat a la perfecció i ha estat el motor per assolir el repte”.

 

La Diada 2021 va repartir sis premis més, a banda dels catorze enginyers recent titulats reconeguts pel seu Treball de Final de Màster:

  • Premi Institucional a la Trajectòria Professional per a Lluís Coll Braut, per a la seva contribució al progrés i desenvolupament de l’enginyeria. Coll va començar com a ajudant d’electrònica a l’empresa CIBER de Reus i va acabar assumit la direcció de les centrals nuclears d’Ascó i Ascó II i la gerència i direcció tècnica de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós II.
  • Premi Institucional a la Carrera Professional per a Guillermo Lusa Monforte, per la seva expertesa en la història de l’enginyeria i la seva recerca dins els camps de la història de l’educació tècnica a Espanya i, en especial, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) on va ser professor de càlcul.
  • Premi Institucional Serrat i Bonastre al grup de recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexes de la UPC (BIOCOM-SC) per la seva tasca de difusió de dadades amb rigor durant la pandèmia de COVID-19.
  • Premi a la Millor Pràctica Empresarial per a Encofrats Alsina per la millora en la gestió i execució a través d’una solució modular metàl·lica que permet executar biques prefabricades a peu d’obra.
  • Premi Creativitat per a Raül Ustrell pel projecte eBump, un amortidor per reduir la velocitat, en circular pels carrers, totalment mecànic i sense necessitat d’energia externa per funcionar. 
  • Beca la tesis doctoral a Josep Font Moré, de l’Institut Químic de Sarrià, amb el suport de la Fundació Caixa d’Enginyers.
Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.