Cinc equips d’estudiants de la UPC competeixen aquest estiu amb els seus vehicles a la Formula Student 2018

Posada en marxa a la dècada dels 80 als Estats Units amb la voluntat de promoure la innovació i l’R+D, la Formula Student s’ha consagrat com un dels grans esdeveniments internacionals del motor en l’àmbit universitari. Cada any hi participen estudiants d’arreu del món, agrupats en més de 400 equips que competeixen en alguna de les múltiples proves que se celebren a Europa, els Estats Units, el Japó i Austràlia, en el marc d’aquesta competició.

Els equips internacionals que hi participen han de calcular, dissenyar i fabricar un monoplaça, al llarg d’un procés que finalitza amb les competicions d’estiu en circuits professionals. El seguiment del procés consta de proves estàtiques, en les quals té lloc la defensa del disseny del vehicle davant d’un jurat experimentat, i de proves dinàmiques, on s’avalua el rendiment del cotxe en moviment i sobre la pista. 

L’objectiu de la Formula Student és generar un vincle de cooperació entre els equips, les universitats i el món empresarial, alhora que serveix d’aparador pels estudiants de cara a les grans empreses automobilístiques d’àmbit internacional. En aquest sentit, els participants posen a prova les seves capacitats enfrontant-se en proves on no només es valora la rapidesa, sinó també la capacitat per resoldre els problemes d’enginyeria i de gestió del projecte que planteja la concepció i construcció d’un cotxe de competició.

Per part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participen cinc equips que competiran en diversos circuits europeus. L’equip Dynamics UPC, integrat enguany per 34 membres de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), ha estat el primer de la UPC a posar a prova el seu vehicle DYN-03 a la Formula Student 2018 d’aquest estiu. Ho ha fet a la competició que va tenir lloc al circuit TT a Assen, del 9 al 12 de juliol, i en el marc de la Formula Student Netherlands, on ha assolit la segona posició a la classificació general de combustió i un total de 554 punts.

Amb equip renovat, l’E-Tech Racing repeteix en el circuit que tan bons resultats li va donar l’any anterior. Així, competirà a la Formula Student Spain, on es disputarà les millors posicions al circuit de Montmeló. El grup d’estudiants de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), que el 26 de juliol ha realitzat la presentació pública del seu vehicle ETR-04, ha afrontat aquesta temporada un projecte de gran dificultat tècnica. El nou monoplaça es basa en el disseny més ambiciós i innovador que ha desenvolupat l’equip. 

El veterà ETSEIB Motorsport, integrat enguany per 39 estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), participarà en tres dels 13 circuits d’aquesta competició internacional. El nou monoplaça CAT11e, un vehicle 100% electric amb tracció a les rodes posteriors, iniciarà la seva singladura a la cursa de la República Txeca, on l’equip intentarà defensar els bons resultats assolits en altres edicions de la competició i el títol de millor equip espanyol que va obtenir l’any 2017. Actualment, l’ETSEIB Motorsport manté la 15a posició, d’un total de 139, en el rànquing mundial de la Formula Student Electric, i afronta aquesta nova edició de la competició amb l'objectiu de consolidar-se com un dels millors equips d’Europa.

UPC ecoRacing, format per estudiantat de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), estrenarà el nou vehicle elèctric de competició ecoRX a la Formula Student Spain de Montmeló. L’equip, que va ser el primer de l’Estat a construir un monoplaça híbrid de competició, compta amb un extens palmarès que inclou competicions internacionals d’Europa, Amèrica i Austràlia. 

Un altre grup de nois i noies que torna a les curses és el Vilanova Formula Team, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), que competirà amb el seu nou monoplaça a la Formula Student Spain per quart any consecutiu. Els 30 estudiants de l’EPSEVG iniciaran a Montmeló la nova edició de la competició i finalitzarà la temporada amb un acte de cloenda al final de l’estiu.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.