Cinc ponents del MeCCE que no s’han de deixar escapar

Entre el 30 de maig i el 2 de juny, Barcelona acull la quinzena edició del Mediterranean Congress of Chemical Engineering (MeCCE), una trobada que se celebra cada tres anys al costat d’Expoquimia i que serveix d’enllaç entre els avenços de l’enginyera química en l’àmbit acadèmic i l’enginyera química en l’àmbit industrial. Durant tres dies, doncs, la capital catalana es convertirà en la capital de l’enginyeria química, amb la presentació d’unes 250 comunicacions i la presència de ponents internacionals de renom.

Elazer Edelman

És enginyer electrònic i cardiòleg. Dirigeix un dels cinc instituts de recerca del MIT i és professor a l’escola de medicina de Harvard. A dia d’avui encara exerceix de cardiòleg i és un exemple de la compaginació de l’enginyera amb la salut i de la docència universitària i la indústria. Per això, pronunciarà la ponència ‘Bridiging Academia with Industry’ sobre els beneficis del binomi universitat i indústria el 30 de maig a les 16:00 de la tarda i serà l’obertura del Congrés.

Lourdes Vega

Ha treballat a Carburos Metálicos, en la seva etapa a Espanya però actualment és professora d’enginyeria química a la Universitat Khalifa, a Dubai. També és directora del Centre de Recerca i Innovació en CO2 i Hidrogen de la mateixa universitat. És doncs, un referent en qüestions de descarbonització i d’hidrogen. Oferirà ‘Planet in search for sustainable energy – the role of CCUS and hydrogen in the net zero target emissions’ el dia 31 de maig a les 11:30h.

Javier García

L’alacantí Javier García és el primer president espanyol de, l'Institut de Ciències Pures i Aplicades - IUPAC, l’organisme que normativitza la nomenclatura de la química i el que fa referència al món enginyer químic. García és un dels grans experts mundials en el món de la nanotecnologia i, de fet, dirigeix el Laboratori de Nanotecnologia Molecular a la Universitat d’Alacant. Participarà al MeCCE amb ‘Engineering Chemistry for Sustainable Development’, l’1 de juny a les 11:30h.

Ángel Irabien

És professor d’enginyeria química a la Universitat de Cantàbria (UC). Té més de 400 articles publicats, tres patents que han donat lloc a projectes industrials i ha supervisat prop de 50 tesis doctorals. Està especialitzat en medi ambient i cap a l’àmbit de l’enginyeria química sostenible. La seva conferència porta el títol Life Cycle Sustainability, Assessment perspective in Chemical Engineering’ i serà el dia 31 de maig a les 15:00.

Alec Groysman

És el president d’honor de l’Associació de Químics i Enginyers Químics d’Israel. Treballa en l’àmbit de l’avaluació del risc de corrosió per a la seguretat de processos a la indústria química. Pronunciarà ‘Corrosion risk for process safety in the chemical industry’ l’1 de juny a les 15:00h.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.