Compte enrere per al MWC 2023

En menys d'una setmana Barcelona rebrà el Mobile World Congress (MWC), el congrés de telefonia mòbil més gran del món. Des del dilluns vinent 27 de febrer fins al dijous 2 de març, els CEO i directius de les empreses de telecomunicacions més destacades i un gran nombre de professionals del sector d'arreu del món es reuniran a la Fira Gran Via.

Enguany el congrés es dividirà en cinc grans àrees temàtiques. La primera té a veure amb l'acceleració de la connectivitat 5G i la pròxima generació 6G, s'analitzarà la situació actual i el futur d'aquesta tecnologia mentre el sector reclama xarxes més eficients i arriba la computació quàntica. La “Realitat+” és el segon gran tema, on s'inclouen la realitat virtual i les tecnologies immersives com el metavers.

L'àrea d'“Open Net” parlarà de la internet de les coses, la computació distribuïda (edge computing), el núvol o les interfícies de programació d'aplicacions (API) obertes. D'altra banda, també seran d'importància les “FinTech”, on entren temes com l'ascens dels NFT, les criptomonedes i la tecnologia de cadena de blocs (blockchain). Per acabar, el bloc de “Digital Everything” tractarà de la digitalització de les empreses i la formació de la “Indústria 4.0”.

D'aquesta manera, Catalunya consolida la seva posició com a punt d'atracció de projectes tecnològics i talent internacional. Segons l'informe Tech Hubs Overview impulsat per Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració d'ACCIÓ (l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya) i l'Ajuntament de Barcelona, es creen 15.000 llocs de treball estables en empreses de tecnologia situades a Catalunya amb un impacte econòmic superior a 1.400 milions d'euros anuals. La implantació d'aquests hubs tecnològics a Barcelona i Catalunya ha crescut més del doble en els darrers 5 anys, amb un total de 96 hubs actualment. 

En una trobada organitzada al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, han confirmat la participació de més de 300 empreses catalanes amb estand al congrés. També han informat sobre l'impacte del MWC per a les companyies participants en anys anteriors de la mà de la Generalitat i sobre la “demo” de l'edició d'enguany a l'estand de Catalunya.

Les previsions apunten a un impacte econòmic de 350 milions, amb més de 2.000 expositors i 80.000 participants. A més GSMA acaba de renovar el contracte perquè el Mobile es mantingui a la ciutat fins al 2030, després d'haver esdevingut una tradició a Barcelona. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.