Davos presenta el nou Consell de l'Hidrogen

El nou consell ha presentat també l'informe How Hydrogen empowers the energy transition (Com l'hidrogen afavoreix la transició energètica), que proporciona més detalls sobre el potencial d’aquest element i estableix les accions que s'han de posar en pràctica per promoure’n el seu ús. Inicialment, el consell està integrat per: Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total i Toyota.

L'hidrogen és una font d'energia neta i amb fort potencial, que pot exercir un paper fonamental en la transició cap a un sistema d'energia més net i amb baix contingut de carboni. Els productes i les tecnologies que hi treballen han progressat considerablement en els últims anys i moltes ja s’estan introduint al mercat. El consell oferirà recomanacions i treballarà amb els actors clau per promoure-les: responsables polítics, líders empresarials, organismes internacionals i societat civil.

Durant la presentació de la iniciativa, els membres del Consell de l'Hidrogen han confirmat la voluntat d'intensificar les inversions per al desenvolupament i comercialització tant de l'hidrogen com de les piles de combustible. Aquestes inversions actualment són d’uns 1.400 milions d'euros/any. L’acceleració serà possible si s'augmenta el suport a l'element com a part fonamental de la combinació energètica del futur, amb polítiques adequades i programes de suport.

"El nou consell mostrarà un lideratge responsable i mostrarà al món els beneficis l'hidrogen. Buscarà la col·laboració, la cooperació i l'entesa entre els governs, la indústria i, el que és més important, el públic. A Toyota, sempre hem volgut exercir un paper principal en el medi ambient i els avenços tecnològics en la indústria automobilística. Fins i tot, mitjançant la introducció de vehicles de piles de combustible. A més, sabem que, a banda del transport, l'hidrogen té prou potencial per donar suport a la transició cap a una societat que produeixi n nivell baix de carboni a través de la indústria”, ha destacat Takeshi Uchiyamada, president de Toyota.

Per la seva part, Henri Poupart-Lafarge, director general d'Alstom, ha assenyalat que "el sector del transport és el segon màxim productor d'emissions a Europa. El transport ferroviari massiu és la forma més neta i segura, tot i que encara ho podria ser menys contaminant. La tracció mitjançant l’hidrogen és una revolució, ja que està lliure d'emissions en un 100%. Em sento orgullós de formar part del Consell de l'Hidrogen per desenvolupar encara més aquesta tecnologia que canviarà la imatge que tenim del transport".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.