Desenvolupen una manera de moure milers de ‘quilos’ amb les mans nues

Avui dia la construcció depèn de grues i maquinària pesant per moure els blocs més massius. Però el cert és que a l'Antiguitat, els humans eren capaços de construir estructures megalítiques amb blocs de desenes de tones sense maquinàries. En són exemples el Stonehenge o a l'Illa de Pasqua. És per això que un grup d'investigadors del laboratori Matter Design i de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), dels Estats Units, han volgut esbrinar si és possible dissenyar grans blocs de manera que sigui més fàcil moure'ls amb només dues mans. Així, han desenvolupat el projecte Walking Assembly amb l'ajut de la companyia Cemex Global R&D.

D’aquesta manera, han esbrinat que els humans són capaços de moure objectes tan pesants com un tauró blanc, que pot arribar a pesar dues tones, amb només dues mans. I que, a més a més, és possible encaixar diversos d'aquests per aixecar estructures.

Per fer això, els investigadors van centrar-se en dissenyar un bloc de formigó el qual el seu centre de gravetat estigués col·locat al punt adequat. Mitjançant algoritmes i d'ajustos manuals, van assegurar-se que la mateixa pedra facilités el seu maneig. Això, al costat del disseny intel·ligent de les formes, va afavorir molt el fet que una sola persona pugui moure blocs de més d'una tona.

“Per mitjà de l'ús de formigó de densitat variable, es calibra el centre de masses de l'objecte de forma precisa, per controlar el moviment senzill i estable dels elements”, expliquen els artífexs d'aquesta tecnologia al web del laboratori Matter Design. “Això assegura que els elements massius es moguin i s'acoblen al seu lloc, permetent la construcció sense grues i convertint els llocs de construcció en zones de joc”.

Els estudis d'aquest equip van començar el 2014 i es van centrar a analitzar les tècniques de construcció emprades en les Illes de Pasqua i les piràmides egípcies. Segons ha exposat Brandon Clifford, professor del MIT implicat en el projecte, al Businessinsider.es, “aquesta idea pot canviar el futur de la construcció, permetent a les companyies construir sense grues, perquè normalment resulten cares i difícils d'operar, especialment en certes condicions”.

A més a més, també podria ser útil per reutilitzar certes estructures o fer els edificis més duradors, perquè, segons Clifford, aquests blocs podrien durar una eternitat. “Estem intentant pensar en això com a elements que pots desplegar pel món. El projecte no té una escala limitada”.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.