Diada de l'Enginyer 2014: Around the world

La Diada d’enguany celebrada el 30 de maig ha girat entorn de la internacionalització. Si bé l’espai on es va realitzar, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, ja ens posava en situació, les experiències dels enginyers col·legiats amb excedència territorial van aconseguir traslladar l’auditori a la Xina, Brussel·les, París i Miami.

La crisi ha marcat una clara etapa d’internacionalització del nostre col·lectiu. Molts són els que han hagut de marxar fora del nostre país per trobar una feina. A la Diada d’enguany es va voler contactar amb alguns d’aquests enginyers i que a través de petits vídeos fessin cinc cèntims als assistents de com és l’experiència de viure en els seus països de destí.Sota aquest fil conductor, la Diada va ser presidida per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, i el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom.

El mestre de cerimònies d’enguany va ser el periodista i presentador de TV3 Roger de Gràcia, acompanyat de les veus de l’humorista Luismi Martínez, que van dinamitzar l’entrega de guardons.
La Diada es va iniciar amb les paraules del degà dels EIC, Jordi Guix. Guix va fer incís a recordar l’austeritat econòmica per la qual passen les nostres institucions, la importància de l’obertura de les nostres institucions cap a altres especialitats de l’enginyeria i la força del col·lectiu i de les institucions dels EIC com a lobby i com a ascendent en les administracions i diferents governs com a òrgans consultius.El president de l’Associació, Jordi Renom, va donar les gràcies a tots els enginyers que hi van participar amb els seus vídeos des de l’estranger i va destacar el paper dels joves i la necessitat d’implicar aquest segment del col·lectiu en les nostres institucions. Renom també va fer una crida a tot el col·lectiu per implicar-se en les nostres institucions, aportant idees i fent créixer l’Associació del futur.

Finalment, Xavier Trias va agrair la tasca dels enginyers i de les nostres institucions com a referents tècnics de la ciutat i va encoratjar a continuar treballant en aquesta línia de servei a la societat i a la ciutat que s’ha mantingut fins el moment. Trias també va felicitar els premiats i va fer especial incís en el premi institucional a FERRMED donant les gràcies a Joan Amorós per la seva excel·lent feina.
El lliurament de premis i els seus guardonats van ser els veritables protagonistes de la vetllada. Una vetllada que va finalitzar amb un còctel amb diferents menjars del món seguint el fil conductor de la internacionalització.

La Diada va ser presidida per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i presentada pel periodista de TV3 Roger de Gràcia.

 

TEXT Redacció
FOTO Isabel Marquès
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.