El BIM irromp en el disseny i manteniment d’infraestructures

El BIM (Building Information Modeling) ha entrat amb força en la construcció i posterior gestió de les infraestructures i per aquest motiu, el Ministeri de Foment ha creat la Comissió BIM, presidida per Mario Garcés i amb participació pública i privada. També a Catalunya hi ha un acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per implementar la tecnologia BIM a partir de l’any 2018 en les obres públiques de nova construcció superiors als 2 milions d’euros.

Què es el BIM

És el procés de generació i gestió de dades de l’edifici durant el seu cicle de vida que utilitza un software dinàmic de modelatge d’edificis en tres dimensions i en temps real amb l’objectiu de disminuir el temps i els recursos en el disseny, la construcció i el manteniment. Aquest sistema genera el model d’informació de l’edifici, les relacions d’espai, la informació geogràfica i les quantitats i les propietats dels seus components.

D’aquesta manera, el BIM permet gestionar la infraestructura en el seu conjunt, implicar a tots els actors, reduir costos, temps de disseny i producció i en definitiva, millorar la qualitat dels projectes d’enginyeria, construcció i arquitectura.

El BIM és l’eina del present i del futur i així ho demostra una institució com el FC Barcelona, que ha apostat per aquesta metodologia per realitzar l’Espai Barça, un projecte que pretén una reestructuració integral del Camp Nou així com tornar a fer el Palau Blaugrana i el Miniestadi. David Cano, Project Coordinator de l’Espai Barça, ha previst “un estalvi d’un 20% en el pressupost de l’infraestructura” i ha assegurat que “el BIM minimitza el risc d’aquest projecte”. 

En el marc d'aquest concepte, durant el 18 i el 19 de febrer de 2016 tindrà lloc el II European BIM Summit Barcelona al World Trade Center. El congrés aplega les personalitats mundials més destacades amb aquesta nova tecnologia i comparteix les experiències més interessades i els últims avenços en aquest nou mètode de treball. 

REDACCIÓ // ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.