El Blockchain serà protagonista a la conferència inaugural de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

Un món sense intermediaris. Això és el que, segons els experts, ens portarà la tecnologia Blockchain en un futur no gaire llunyà i el que de fet ja és possible avui dia. Però què és exactament aquesta cadena de blocs? Els assistents a la 23a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica (esdeveniment de referència del sector TIC que tindrà lloc el proper 22 de febrer a l’Auditori de Barcelona) tindran l’oportunitat de descobrir-ho.

El responsable a Europa d’una de les blockchains amb major capitalització de mercat (la Nem.io Foundation), Kristof Van de Reck, serà el responsable de la conferència inaugural, a qui introduirà Albert Castellana, membre de la mateixa fundació, vicedegà d’Innovació del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) i membre fundador de l'Associació Blockchain Catalunya.

Sota el títol de Blockchain: the future of Information Technologies, Van de Reck explicarà l’evolució d’aquesta tecnologia fins al dia d’avui, i ajudarà a entendre com utilitzar-la en els sistemes d’informació actuals. I és que, gràcies al Blockchain, serà possible enregistrar fets i intercanviar actius digitals de forma immutable sense la necessitat d’un tercer de confiança, ajudant a optimitzar sistemes i desintermediar processos.

Des que va descobrir el Blockchain, Van de Reck ha centrat la seva carrera en explorar com aquesta tecnologia es pot implementar als negocis i en detectar les oportunitats que pot oferir-ne. Fundador i membre del Consell de Nem.io, és el responsable a Europa de fer-ne pedagogia, promovent la Nem Blockchain Technology entre administració, món acadèmic i sector industrial. De la seva banda, Castellana, també membre del Consell de Nem.io, explora i promou la utilització d’aquesta tecnologia en l'entorn de l'empresa i de l'administració pública des de 2014.

Lliurament de premis

La 23a Nit és alhora el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo —guardó de prestigi que reconeix a la personalitat de l'any i l’emprenedoria—; els Premis Alan Turing —que premiaran al CIO de l'any i a la responsabilitat social—; el Premi Cisco a la Transformació Digital; el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC; i el Premi d’Honor de La Nit.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.