El futur verd dels peatges

El Departament de Polítiques Digitals i Territori impulsarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’espai alliberat de les quatre àrees de peatge de la C-32 nord i la C-33, en un projecte per generar energia verda  per fer autosuficient la xarxa viària de la Generalitat. 

Les noves plantes fotovoltaiques ocuparan una superfície total d'11 hectàrees, equiparable a 11 camps de futbol, i generaran uns 20.000 MWh d’energia a l’any, que correspon aproximadament a la que consumeix la xarxa de carreteres gestionades directament pel govern.

Les zones de peatge de Vilassar, Arenys de Mar, Santa Susanna i Mollet del Vallès tenen un gran potencial fotovoltaic donades les seves condicions de terreny pla i bona radiació solar. A més, s’estudiarà dedicar un possible excedent de l’energia generada a la instal·lació d’electrolineres i altres usos.

El projecte es redactarà durant l’any que ve i es preveu que les plaques estaran instal·lades el 2023. Durant la redacció del projecte també s’analitzarà la compatibilitat amb altres usos de l’espai com la implantació de park and ride.

Es calcula que el projecte pot generar un estalvi de 5.000 tones de CO2 anualment, que seria equiparable a treure 2.800 vehicles diaris dels accessos a Barcelona. La inversió prevista és de 8,5 MEUR.

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat el projecte a Vilassar de Dalt, on des d'aquest dilluns han quedat alliberats els tres carrils centrals de l’autopista. El vicepresident ha remarcat el compromís del Govern de Catalunya en la lluita contra el canvi climàtic i en la reducció d’emissions de CO2, ja que a Catalunya “el 40% de les emissions provenen del trànsit”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.