El Govern actualitza en format digital el Mapa d'Àrees Hidrogeològiques

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha enllestit, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’edició digital revisada del Mapa d’Àrees Hidrogeològiques 1:250 000 de Catalunya. Aquest treball és una eina de representació i divulgació de les característiques hidrogeològiques del territori i del subsòl.

El coneixement dels aqüífers és bàsic per a la planificació i la gestió de l’aigua, atès que el 21% de la demanda total catalana, uns 586 hm3 anuals, s’abasteix amb aigües subterrànies. El mapa constitueix una síntesi a escala 1:250.00 de les àrees hidrogeològiques en què es pot dividir el territori i inclou la classificació de les formacions geològiques del territori a la mateixa escala.

La primera edició es va publicar el desembre de l’any 1992 des de l’antic Servei Geològic de Catalunya i l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Ara, 24 anys més tard, s’ha revisat i actualitzat en versió digital per continuar sent un referent que faciliti l’estudi del context hidrogeològic en estudis regionals, de viabilitat i planificació. El mapa es presentarà el proper 24 de gener a la seu de l’ACA.

Diversos canals de consulta

El treball serà accessible mitjançant tres canals: el visor específic de la plataforma Instamaps de l’ICGC, a partir de la la càrrega d’un servei web WMS, i finalment, obtenir les dades en format vectorial lliurament i en línia per utilitzar-les posteriorment segons convingui a l’’usuari. Aquestes vies de difusió obren un ampli ventall de possibilitats d’ús ja que faciliten la consulta, l’edició pròpia i representació de les dades i també l’anàlisi amb geoprocessament a través de sistemes d'informació geogràfica.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.