El Govern llança un programa per promoure l'autoconsum elèctric amb bateries

La Generalitat, a través de l'Institut Català d'Energia (Icaen), ha llançat un programa d'impuls de polítiques públiques per promoure el mercat de l'autoconsum d'electricitat amb bateries d'ions de liti.

En una trobada aquest dimarts a la seu de l'Associació/Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya amb professionals del sector i les companyies Solarwatt i Innover, la directora de l'Icaen, Assumpta Farran, ha explicat que al setembre ja es podran sol·licitar aquestes ajudes, dotades de 360.000 euros, que cobriran fins al 70% del preu de les bateries amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació.

"Calculem que podrem ajudar l'adquisició d'unes 75 bateries aquest any", ha assegurat Farran, i ha afegit que amb aquestes ajudes es fa una aposta ferma a Catalunya per les energies renovables amb la qual s'espera incrementar el nombre d'instal·lacions fotovoltaiques.

La directora de l'Icaen ha recordat que la Generalitat està treballant en el Pacte Nacional per la Transició Energètica, que pretén que l'energia que es consuma a Catalunya el 2050 sigui 100% renovable, i ha criticat el Govern central per no aprofitar els recursos energètics amb els quals explica la Península Ibèrica.

També ha mostrat la importància d'avançar en com guardar energia que es produeix de manera renovable i que no s'aprofita, i ha asseverat que avui dia "qui controli el magatzematge, controlarà l'energia".

Col·laboració empresarial

Per contribuir a aquest nou model energètic que proposa la Generalitat, la companyia catalana Innover i l'alemanya Solarwatt s'han unit per oferir una proposta d'autoconsum i de magatzematge i han creat un model de bateria d'ions de liti.

El director de Solarwatt Espanya, Ernesto Macías, i el director general d'Innover, Rafael Clusellas, han insistit en la necessitat de promoure instal·lacions elèctriques que aprofitin millor l'energia i serveixin per combatre el canvi climàtic.

FOTOGRAFIA: EUROPAPRESS

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.