El Govern preveu un 2021 amb nou rècord d’exportacions

Segons dades d’ACCIÓ, les vendes de les empreses catalanes a l’exterior creixeran un 18% aquest 2021 i recuperaran els nivells anteriors a la pandèmia, ja que seran un 6% per sobre a les que es van donar el 2019 i per sobre també, del 13% de la darrera previsió. Es calcula, doncs, que superaran els 78.000 MEUR i batran un rècord històric, amb unes dades que són superiors a les estimacions de l’OMC i l’FMC per al conjunt del comerç exterior mundial, que situen al 10%.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha valorat positivament les dades i ha afirmat que les noves previsions “a l’alça”, reforcen “la robustesa” del sector exterior català i la seva capacitat d’adaptar-se als canvis del comerç mundial. El conseller creu que “l’economia catalana està plenament inserida en la cadena de valor global i per tant més exposada a aquests canvis”. “Si bé és cert que es veu més afectada quan el comerç mundial s’alenteix, també té més capacitat de recuperar-se més ràpid quan aquest s’accelera, tal i com reflecteixen aquestes previsions” ha subratllat el conseller.

Deu anys de creixement sostingut

Després de 9 anys consecutius amb xifres d’exportacions de rècord, l’any passat les vendes de Catalunya a l’exterior van frenar-se per primera vegada des de la passada crisi financera a causa de les afectacions de la pandèmia de la Covid-19. Les exportacions van situar-se en els 66.265 milions d’euros, un descens del 10,3% en comparació amb el 2019.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.