El mercat laboral dels enginyers el 2019

Durant l’any 2019  s’han publicat a la Borsa de Treball d’Enginyers Industrials de Catalunya prop de 1.000 ofertes (993). Seguint la tendència de l'any anterior, durant el 2019 les ofertes han estat localitzades a les fonts habituals d’ocupació per als enginyers; un 60% de les mateixes es trobaven a la indústria i els serveis d’enginyeria. La indústria, però, ha guanyat pes col·locant-se per davant de les enginyeries en la creació d’ocupació, incrementant-se en un 10% respecte el 2018.

gràfic

La distribució de l’ocupació al sector industrial ha variat significativament respecte l’any anterior, posicionant-se en primer lloc el sector químic i farmacèutic amb un 25% de les ofertes respecte a l’11% que ocupaven al 2018.

L’automoció, un altre dels sectors que tradicionalment ha ocupat les primeres posicions a la indústria, tot i ocupar la segona posició ha disminuït un 7%, probablement a causa de les dificultats que ha travessat el sector arran la crisis del dièsel, les adaptacions a la normativa d’emissions WLTP i el desenvolupament del vehicle elèctric.

En tercer lloc queda la industria de la fabricació de maquinària i bens d’equip, amb un 11,6% de les ofertes publicades.

grafic2

Pel que fa a les posicions demandades, principalment s’han correspost amb llocs als departaments d’oficina tècnica, tant al sector serveis com a l’industrial, als de project management i a l’àrea de producció. Les posicions de nivell directiu s’han ofert principalment a les àrees de d’operacions,comercial i gerència.   

grafic 3

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.