El Mobile World Congress, a punt
Barcelona ja està preparada per acollir la nova edició del Mobile World Congress, que tindrà lloc entre els dies 28 de febrer i 3 de març a la Fira de Barcelona. El tema central del MWC 22 és Connectivity Unleashed per explorar el potencial de la connectivitat 5G, la intel·ligència artificial avançada, l’internet de les coses i els serveis al núvol.
L'ecosistema mòbil global es reuneix de nou de manera segura contra la COVID-19 per innovar, crear xarxes, produir canvis significatius i fer negocis a la capital catalana. Així mateix, el Mobile estrena Industry City, una exposició per mostrar com les indústries, la fabricació i la mobilitat convergeixen per reinventar els negocis. A més, es comptarà amb el Ministerial Programme per reunir a polítics i líders del sector sobre les polítiques a seguir; una nova edició del 4YFN (Four Years From Now) amb l’objectiu de promocionar start-ups innovadores; i el Diversity4Tech per debatre sobre la diversitat i la inclusió en el món tecnològic.
Les diverses institucions i empreses vinculades al MWC refermen que l’edició d’enguany superarà la de l’any anterior i serà l’edició de la recuperació i la tornada a la normalitat. Així, en aquest moment hi ha tres vegades més metres quadrats d’espai reservats a Fira de Barcelona, 1.500 expositors confirmats de 150 països i 400 ponents presencials. Pel que fa al nombre d’habitacions reservades, a hores d’ara, hi ha 10.000 mentre que el 2021 en aquells moments eren 1.000, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona. Per tant, la perspectiva és molt millor que la de l’edició de 2021, encara que no s’arriben a les xifres de 2019.
Els líders del sector es reuneixen a Barcelona
El Mobile acollirà a personalitats i líders de diferents branques com governamentals, de finances, de futbol i per primera vegada, de l’art digital i els non-fungible token (NFT), a més de les ja tradicionals empreses mòbils i tecnològiques. El MWC 2022 comptarà amb presentacions de professionals i experts com per exemple de: Adam Selipsky, CEO d’Amazon Web Services; Pekka Lundmark, president i CEO de Nokia; Anne Chow, CEO d’AT&T; Jose Maria Alvarez-Pallete, president i CEO de Telefónica; Nick Read, CEO de Vodafone; Paula Ingabire, ministra de TIC i Innovació del govern de Ruand; i Joan Laporta, president del FC Barcelona.
A la fira també hi haurà expositors de diferents sectors. Les empreses tecnològiques més importants que participaran a l’edició d’enguany són: Meta, l’antiga Facebook; Google; Microsoft; Amazon; HP; IBM; LG o Intel entre moltes altres. Com és d’esperar, al MWC participen els fabricants de mòbils més destacats com Samsung, Huawei, Nokia, Xiaomi, Lenovo i Fujitsu. A més de fabricants, també es reuniran operadors de telecomunicacions com per exemple Orange, Deutsche Telekom, Verizon i DOCOMO a més de les ja mencionades Telefònica i Vodafone.
La participació catalana al Mobile
Després de l’aturada provocada per la pandèmia i de l’edició en petit format de 2021, desenes d’empreses catalanes tornen al congrés per mostrar la seva tecnologia al món. Segons dades d’ACCIÓ ,aquest any, 52 empreses, entitats i centres tecnològics estaran ubicades a la zona d’expositors del MWC en dos estands, el Digital Catalonia (Hall 4 C1) i el Congress Square (Hall 4 CS180).
D’altra banda, una trentena de start-ups del Barcelona & Catalonia Startup Hub participaran en el 4YFN, l’esdeveniment de referència dedicat a les empreses emergents i a la inversió. En aquest catàleg de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa es pot consultar tota la informació de totes les empreses catalanes que assistiran al MWC i al 4YFN així com la seva ubicació a la fira.
Presentacions destacades
El primer dia del Mobile The Collider, l’àrea d’innovació de la fundació MWC Barcelona, presentarà l’informe que han produït sobre la vigilància tecnològica a la indústria agroalimentària amb la col·laboració de trenta experts i el Grupo Vall Companys, Zyrcular Foods i l’IRTA.
Durant la segona jornada, es demostraran les capacitats de la xarxa 5G aplicades al sector dels eSports i del gaming. El projecte 5G Gaming Arena comptarà a més amb dues demostracions:
- El 5G Wild Rift Cup, una competició entre deu creadors de contingut com Jacky, Silithur, Manute, Paracetamor o Zeling situats en diferents punts del territori.
- El Dirt 5 Time Trials Challenge, centrada en el cloud gaming, per a demostrar com aquesta tecnologia canviarà el futur del sector.
L’esdeveniment és un projecte de MWCapital, Telefónica i Mediapro (a través de la LVP), amb la col·laboració de Riot Games, Xbox, Samung, Sirt i Indescat, i amb el suport del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.
També es presentarà l'acord entre Hispasat, Conselh Generau d’Aran i Arantec per adonar cobertura satel·litària a zones remotes d'alta muntanya. Per acabar, durant l’últim dia del MWC 2022 el centre tècnic Applus+ IDIADA anunciarà la disponibilitat d’una xarxa privada 5G al centre tècnic de Santa Oliva (Tarragona), que es convertirà en la instal·lació més rellevant a Europa per al desenvolupament i assaig de vehicles connectats i autònoms.
Així doncs, està tot ja a punt a Barcelona per celebrar el Mobile World Congress 2022, un esdeveniment en el qual es preveu que assisteixin entre 40.000 i 60.000 persones i que es contractin de manera temporal a 6.700 persones amb un impacte de 240 milions d’euros en l’economia de la ciutat, segons GSMA, l’empresa organitzadora.