El nou sistema de generació d’energia que vol arrasar el mercat fotovoltaic

Solar Pergola està a mig camí entre una instal·lació solar fotovoltaica a teulada i una pèrgola de jardí

enerparking1

 

Sembla una pèrgola de jardí però és també una instal·lació fotovoltaica tradicional. Enmig del ‘boom’ que està vivint l’autoconsum a les llars mitjançant la instal·lació de plaques solars a les teulades, ENERparking començarà a comercialitzar aquest mes de juny el model SolarPergola, un curiós sistema de generació d’energia que revolucionarà l’autoconsum a les ciutats. La seva instal·lació permet respectar l’estètica de la teulada o la terrassa i l’estudiada orientació est-oest li permet treure el major rendiment per metre quadrat i, a la vegada, a aconseguir una estanqueïtat total a sota.

merendero_enerpaking

 

El seu disseny recorda al d’una pèrgola de jardí tradicional. Però això sí, en aquest cas, es podrà amortitzar amb l’energia que injectarà a la seva vivenda. Gràcies a això, els seus usuaris podran gaudir de l’ombra tènue que proporciona metre està generant l’energia que permet alimentar la llar energèticament durant les hores en què la llum és més cara.  

Configurable i personalitzat

SolarPergola compta amb tres configuracions bàsiques de 3,16 kWp, 3,95 kWp i 4,74 kWp que aniran creixent segons les necessitats de l’usuari per poder proporcionar a l’hàbitat l’energia necessària durant les hores de llum. Alhora, ofereixen solucions d’acumulació mitjançant bateries de 5kWh o 10 kWh, així com la possibilitat d’instal·lar un carregador de vehicles elèctrics perquè la pèrgola s’utilitzi com a coberta per al vehicle.

enerparking3

 

Durant les primeres setmanes el preu serà a partir dels 7.500 euros i, amb aquest disseny innovador, promet ser un èxit de vendes. La teulada formada per les mateixes plaques semitransparents, que permeten passar un 12 % de la llum natural, creen un espai agradable on es poden mantenir reunions d’amics i degustar una barbacoa o, senzillament, passar una estona.

El germà gran de SolarPergola

Els enginyers d’ENERparking, dins dels seus estudis per aconseguir d’estanqueïtat de SolarPergola i una senzilla instal·lació de l’estructura, han aconseguit desenvolupar un sistema modular capaç de ser replicat en superfícies més extenses. D’aquesta manera han aconseguit cobrir tant parcs infantils com pistes de pàdel.

Actualment, s’estan promocionat una coberta per a la pista de pàdel de 283 metres quadrats i 52,14 kWp i una coberta per a parc infantil de 205,69 metres quadrats i 37,92 kWp. D’aquesta manera es pot aconseguir una gran quantitat d’energia dins dels emplaçaments urbans per crear comunitats energètiques locals, un dels grans objectius dels ODS de l’Agenda 2030.

enerparking4

Amb aquest recurs, els ajuntaments, sigui quin sigui la seva mida, i acollint-se a les ajudes que proporciona el programa de fons europeus NextGenerationEU, aconseguiran satisfer diferents qüestions com són:

  • Disposar d’instal·lacions cobertes per als veïns
  • Generar energia de proximitat dins dels entorns urbans
  • Reduir la factura elèctrica les hores en què l’energia és més cara
  • Instal·lar una infraestructura que s’autoamortitza
  • Reduir la petjada de carboni del municipi
padel enerparking

 

A més, per garantir la seguretat d’usuaris i vehicles, ENERparking disposa d’estudis realitzats que certifiquen l’estabilitat i la resistència a les càrregues i forces del Codi Tècnic d’Edificació. Tot avantatges!

 

 

                                                                           *contingut promocionat*

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.