El Pacte per a la indústria presenta el seu segon manifest

Les deu organitzacions que formen part de la plataforma Pacte per la Indústria a Catalunya van presentar el passat divendres 6 de març el seu segon manifest en el Paranimf de la Universitat de Barcelona. 

El Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya forma part del Pacte des dels seus inicis, juntament amb les organitzacions sindicals CCOO i UGT; organitzacions empresarials com Foment del Treball i PIMEC; universitats com UPC, UB i UAB, i els col·legis professionals d'Economistes i d'Enginyers Tècnics.

El manifest, presentat pel president del Pacte per la Indústria, Joan Trullén, i llegit per Ricardo Granados, vicepresident de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, en representació del nostre degà, demana a les institucions consens per mobilitzar els instruments i les polítiques necessàries per superar les actuals limitacions i reforçar el paper de la indústria catalana.

Concretament, el Pacte es constitueix en una instància civil de reflexió permanent Think-tank sobre present i futur de la indústria a Catalunya, davant de la necessitat de traçar una estratègia industrial de llarg termini que superi el caràcter conjuntural i partidista d'acords polítics. Vol ser un marc de la societat civil per liderar un debat serè i consensut que guïi el procés de represa industrial de forma sostinguda, amb l'objectiu posat en el llarg termni, per recuperar la generació i distribució justa de riquesa, i l'ocupació a Catalunya. S'adreça a impulsar amb l'Administració la promoció i consecució d'un gran Acord Nacional de Política Industrial que integri els instruments econòmics, polítics i socials necessaris per al reforçament de l'activitat productiva del país, basada en la indústria.

El Pacte per a la Indústria a Catalunya va ser subscrit fa poc més de dos anys per sindicats, patronals, col·legis professionals i universitats. Les organitzacions signants del manifest reafirmen la necessitat de situar la indústria al centre de l'economia catalana sota els nous paradigmes tecnològics i de sostenibilitat.

El nostre company i exministre Joan Majó va pronunciar la ponència La indústria, motor de sortida de la crisi, en la qual va posar de relleu el paper fonamental que la nova indústria, basada en la incorporació de la tecnologia, ha de tenir en la superació de la crisi en què estem instal·lats.  

 

________________________________________
Més informació:

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.