El preu de l’energia del darrer trimestre

Entre els mesos d’abril i juny, la mitjana del preu de l’energia ha estat superior a la mitjana que es va registrar durant el mateix període del 2020. L’efecte de la crisi de la COVID-19 va situar els preus en unes xifres baixes, de 48,64 euros MWh, mentre que enguay, ha arribat als 71,81, un 47 % més que ara fa un any.

El 2021 va començar de forma irregular però el segon trimestre els preus s’han mantingut elevats. Així ho recull l’informe de preus del segon trimestre que elabora Onsen, el Grup Trébol i la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya.

De fet, la previsió és que en la segona meitat d'any el preu de la matèria primera segueixi en augment i l'exercici actual continuï registrant màxims històrics com ha passat aquesta setmana. Aquesta gran pujada s’atribueix principalment a l'increment dels drets d'emissió del CO₂, entre altres factors. El preu dels drets d'emissió de CO₂ se situa en valors al voltant dels 56 €/t EUA, un valor alt considerant la forta caiguda que va experimentar al març de l'any passat, moment des del qual el preu pràcticament no ha fet més que pujar.

Així doncs, i tenint en compte que actualment els mercats europeus cotitzen en valors bastant elevats aquest 2021 se situarà com un dels anys més cars dels últims anys.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.