El processador de Google per a l’aprenentatge de màquines

Tots els desenvolupaments en intel·ligència artificial de l’empresa Google tenen un cervell impulsor: el processador TPU (Tensor Processing Unit). Amb un any d’ús, aquesta unitat de processament ASIC adaptada per Tensor Flow ha estat creada específicament per a l’aprenentatge de màquines.

On s’utilitza aquest xip

L'ús del Tensor Processin Unit està present actualment en més de 100 productes de la companyia Google. Alguns exemples són els cotxes autònoms, l’StreetView, la cerca per veu.

El funcionament del xip

El TPU és capaç de prioritzar tasques i aprendre dels seus errors, fet que li permet tenir processos més eficients amb el mateix nivell d’energia que altres desenvolupaments basats en intel·ligència artificial. Realitza una gran quantitat d’operacions per minut i sempre ordena les seves funcions segons la rellevància establerta.

Els TPU són escalables fàcilment i per tant poden tenir servidors impulsats per diversos TPU amb l’objectiu d’assolir una major velocitat de processament i avançar les següents operacions.

Aquesta és una de les apostes primordials de Google pel seu desenvolupament de futur. Google vol liderar la indústria de l’aprenentatge de màquines amb el propòsit de crear sistemes més intel·ligents que requereixin una menor intervenció de l’usuari.

Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.