El projecte SNRPBBEARING de la Unió Europea

El sector aeroespacial és un dels camps de l'alta tecnologia fonamentals a Europa i representa més de mig milió de llocs de treball i una facturació de 140.000 milions d'euros aproximadament. La Unió Europea, un dels líders mundials en la producció d'avions civils, ha dut a terme el projecte SNRPBBEARING, que obeeix al propòsit general d'assegurar que aquest sector mantingui la innovació. 

Projecte SNRPBBEARING

Les hèlix aeronàutiques són equips avançats i pesats que consten d'una boixa en rotació amb pales rotatives, les quals volen generen una empenta en l'impuls de l'aire. El nou disseny de les pales, que s'ha emmarcat en el programa Cel Net de la UE, té la finalitat d'incrementar el flux d'aire i l'empenta per reduir el consum de combustible i les emissions. Per tal que aquest disseny sigui viable, són necessaris uns coixinets avançats a les pales que permetin gestionar les càrregues i controlar l'angle de les pales. A finals de 2015, SNRPBBEARING va presentar 26 coixinets per les pales de l'hèlix amb un nivell de preparació tecnològica cinc, fet que significa que s'ha efectuat un assaig exhaustiu del prototip en un entorn representatiu.  

Programa Cel Net

Les pales representen un dels dissenys més importants de 'Cel Net', l'ambiciós programa d'investigació de la Unió Europea, que té com a propòsit que la indústria aeroespacial europea conservi la seva competitivitat mundial. 'Cel Net' és un dels programes d'investigació europeus més grans de la història amb un pressupost aproximat de 1.600 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta iniciativa público-privada ha estat accelerar els avançaments tecnològics innovadors i reduir el termini de comercialització de les noves tecnologies assajades en demostradors a escala plena.

TEXT: REDACCIÓ // IMATGE: UE

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.