El químic i enginyer Marc Güell, EMBO Young Investigator

L'investigador Marc Güell, que treballa en una recerca sobre l'edificació de gens i la biologia sintètica, aplicada a la teràpia gènica i l'enginyeria del microbioma, ha estat escollit per l'Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO) membre del programa de joves investigadors Young Investigator Programme. Güell és líder del  Grup de Recerca en Biologia Sintètica Traslacional de la Universitat Pompeu Fabra, juntament amb altres 29 investigadors i investigadores de ciències de la vida de la resta del món. Quatre dels científics seleccionats desenvolupen la seva recerca a Espanya i tres d'ells, a Barcelona.

Els nous investigadors que s'incorporen al programa i els seus equips rebran finançament, tutoria, formació i suport pràctic durant un període de quatre anys, així com l'oportunitat de treballar en xarxa i accedir a les instal·lacions principals del Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) a Heidelberg, Alemanya. El programa va rebre 216 sol·licituds elegibles amb una taxa d'èxit del 14%. Els investigadors joves recentment triats es troben en 11 països diferents.

La recerca de Güell se centra en l'edició de gens i la biologia sintètica, aplicada a la teràpia gènica i l'enginyeria del microbioma de la pell humana. Veu la participació en aquesta xarxa de científics com una ''excel·lent oportunitat'' per a generar sinergies ''amb la perspectiva synbio'', diu Güell. Marc Güell és llicenciat en Química i és també enginyer de Telecomunicacions. Després del seu doctorat a l'EMBL i el Centre de Regulació Genòmica (CRG), al 2011 va anar a l'Institut Wyss de la Universitat Harvard, on va realitzar la seva recerca postdoctoral. Ha dedicat gran part de la seva carrera a la ciència traslacional. És el científic fundador d'eGenesis, una empresa destinada a proporcionar una font il·limitada d'òrgans per a trasplantaments, cofundador de sbiomedic, una companyia que desenvolupa solucions terapèutiques noves utilitzant el microbioma de la pell, i cofundador de Integra Therapeutics, una empresa que desenvolupa teràpia gènica més eficaç i segura.

Al 2017 es va incorporar a la UPF com a professor tenure track en el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS). El seu laboratori se centra en utilitzar les noves tecnologies d'edició de gens amb finalitats terapèutics. Les seves dues línies principals de recerca són l'enginyeria del genoma de mamífers i l'enginyeria del microbioma. També és coordinador del màster en Indústria Farmacèutica i Biotecnològica de la UPF.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.