El Women In Data Science aterra a Barcelona

Barcelona té una comunitat de dones que treballen en ciència de dades de “certa envergadura” però l’escletxa de gènere en aquest àmbit, com en totes les STEM encara és gran. Per això, la directora de l’IDEAI i vicedegana d’Igualtat i Ètica del Col·legi Oficinal d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, Karina Gibert, i la professora associada d’ISGLOBAL i fundadora de Phenobyte Life Sciences, Paula Petrone, s’han proposat com a ambaixadores a la capital catalana del  Women In Data Science i han organtizat per primera vegada a Barcelona una jornada emmarcada en aquest moviment que té per objectiu visibilitzar les dones que es dediquen a les ciències de dades.

Sorgit a la Universitat d’Standford, el WIDS celebra més de 150 actes arreu del món. A Barcelona serà el dimarts vinent, 22 de juny, en un format híbrid que combinarà la presencialitat de la vintena de ponents que hi participen, i la virtualitat dels assistents que podran seguir la jornada en línia i a través de FibracaTv. Tot i això, el relaxament d’algunes mesures COVID els permetrà fer una trobada presencial el mateix dimarts a la tarda per a fer ‘networking’.

I és que aquest és un dels objectius del moviment. Segons ha explicat Karina Gibert en declaracions a Fulls d’Enginyeria, a banda de visibilitzar les dones i inspirar les vocacions de les nenes per revertir l’excletxa de gènere, el WIDS vol també “fer xarxa entre les dones que es dediquen a aquest món” i contribuir a revertir “els sostres de vidre i els terres enganxosos que contribueixen actualment a la invisibilització de les dones”.

Entre la vintena de ponents que omplen el cartell d’aquest WIDS Barcelona, Gibert destaca la conferència de Virginia Dignum, professora a l’UMEA University, i membre del grup d’experts en intel·ligència artificial que assessora la Comissió Europea que parlarà d’Ètica i Intel·ligència Artificial. Obrirà el congrés la secretària d’Estat de Transformació Digital i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas amb la ponència ‘L’estratègia Nacional d’Intel·ligència Artificial’.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.