Els EIC participen a la reunió anual d’enginyeries dels Quatre Motors per a Europa a Stuttgart

Els Enginyers Industrials de Catalunya van participar el mes de juny passat a la reunió anual de les enginyeries de les regions que formen part dels Quatre Motors per a Europa, duta a terme a Stuttgart (Alemanya). Convidats per la Cambra d'Enginyers de Baden-Württemberg (INGBW), van representar els EIC Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i Jordi Guix, degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC).
 
La trobada va servir per tractar temes com la recerca i la innovació tècnica de les regions que formen part dels Quatre Motors per a Europa (Baden-Württemberg, Catalunya, la Llombardia i Rhône-Alpes); analitzar la situació actual de la cooperació en projectes del mercat de treball, i la futura col·laboració i nous projectes comuns; i, especialment, la cooperació de les pimes per poder exportar l’experiència de les enginyeries, entre d’altres.
Entre altres personalitats, els representants dels EIC es van reunir amb Thomas Ertel, director general del consorci d’enginyers de Meridien Stuttgart; la secretària d’Estat parlamentària Katrin Schütz; el ministre d’Economia de l’estat de Baden-Württemberg, Thomas Schwara; el cap de departament del Ministeri d’Economia de l’estat de Baden-Württemberg, Gerd Meier zu Köcker, i el líder del ClusterAgentur Baden-Württemberg, Franz Loogen.
A més, l’estada a Stuttgart va incloure una visita guiada a la zona de construcció del tren Stuttgart-Ulm. Aquest projecte, anomenat S21, implica la reestructuració completa del node ferroviari de Stuttgart, més la construcció d’una nova línia entre Wendlingen i Ulm. És l’aplicació del concepte de modernització més gran per al transport públic ferroviari a Baden-Württemberg des del segle XIX. 
L'any 1988, les regions membres dels Quatre Motors per a Europa (Baden-Württemberg, Catalunya, la Llombardia i Rhône-Alpes) van signar un acord de cooperació amb un doble objectiu: contribuir a la internacionalització de les regions i els seus ciutadans i promoure el rol de les regions en una Unió Europea en procés de construcció.
 
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.