Els EIC signen un conveni de col·laboració amb el FC Barcelona per a treballar en l'Espai Barça

L'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i el FC Barcelona van signar ahir un conveni de col·laboració per treballar plegats en els aspectes del projecte Espai Barça relacionats amb l'enginyeria i la sostenibilitat. Per part del FC Barcelona, han participat en la signatura d'aquest conveni el comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix, el director executiu (CEO) del Club, Òscar Grau, i el director de l'Espai Barça, William Mannarelli, mentre que per part de l'AEIC hi ha assistit el seu president, Jordi Renom, i pel COEIC el director general, Pere Homs, i també Francesc Bonvehí, responsable del DGNB de la Comissió de Construcció.

Aquest conveni permetrà a les entitats crear un marc de col·laboració en aspectes tècnics, econòmics i educatius, com són l'edificabilitat sostenible, l'energia sostenible o altres àmbits d'actuació on hi hagi convergència entre les línies estratègiques que cada entitat està desenvolupant.

Una d'aquestes línies estratègiques fa referència al desenvolupament de la sostenibilitat del projecte Espai Barça i la certificació DGNB que es vol tramitar per l'àmbit global del campus. L'AEIC i el COEIC són promotors a Catalunya d'aquest prestigiós sistema de certificació que avalua els edificis i districtes urbans que demostren un especial compromís de complir amb els objectius de sostenibilitat, i cobreix tots els aspectes clau de la construcció sostenible: ambientals, econòmic, socioculturals i funcionals, tecnològics, processals i de situació.

El conveni s'estén fins al 2020 i preveu la creació d'una comissió de seguiment en què estaran involucrats els tècnics de totes les entitats implicades.

Declaracions de Jordi Moix, comissionat de l'Espai Barça:

"Estem molt satisfets de comptar amb la col·laboració del Col·legi i l'Associació d'Enginyers Industrials, atès el prestigi d'aquest col·lectiu tan important a la nostra societat, i que doni suport al projecte d'Espai Barça, considerant el seu interès i implicació en diversos aspectes del projecte que tenen a veure amb l'enginyeria, la sostenibilitat i la innovació".

Declaracions de Jordi Renom, president de l'AEIC:

"Ens complau col·laborar amb el FC Barcelona en aquest projecte excel·lent que és l'Espai Barça. Aquest conveni exemplifica la voluntat de fer les coses ben fetes i de desenvolupar aquesta nova visió de treballar la sostenibilitat i l'ús eficient dels recursos".  

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.