Els emprenedors tornen amb ganes al BizBarcelona

Amb les mesures de seguretat habituals com són la presa de temperatura, mantenir la distància de seguretat i garantir el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, Fira de Barcelona ha recuperat aquest dilluns l'activitat al recinte de Montjuïc. El BizBarcelona, dedicat a l'emprenedoria, i el Saló de l'Ocupació, per al mercat de treball, han estat els certàmens encarregats de torna a engegar la presencialitat d'un sector fort a la capital catalana. I ho ha fet amb ganes. En declaracions als Fulls d'Enginyeria, el director del BizBarcelona, Aleix Planas, ha explicat que el 70% dels assistents segueix les activitats al mateix recinte, enfront el 30% que ho fa a través de la plataforma online habilitada amb motiu de la COVID-19. Per Planas, és important poder demostrar que participar en aquests salons també és segur.

La circulació de persones està ordenada per carrers i direccions, les cues es fan amb distància, els aforaments estan limitats i un equip de persones s'encarrega de controlar que el compliment de les mesures és estricte. Així és el nou escenari de les fires a Barcelona que, en aquesta ocasió, aglutina dos salons amb activitats, sessions d'assessorament, orientació professional o conferències.

Planas explica que està sent una edició ''especial'' i que una de les grans diferències amb anys anteriors és la coincidència amb el Saló de l'Ocupació, dedicat a oferir oportunitats de feina. El BizBarcelona continua orientat a l'emprenedoria, i per això, entre els expositors hi ha un gruix d'institucions públics que els donen suport i empreses que també ofereixen serveis als emprenedors amb reptes com ara la transformació digital. Precisament, al suport, l'assessorament i les eines per als empresaris que vulguin innovar i tirar endavant nous productes van dirigides moltes de les conferències que es duen a terme aquests tres dies.

El 95% d'start-ups no té en compte el marc legal

Una de les xerrades que s'han pogut seguir aquest mateix dilluns és la del president de la comissió de Gestió Empresarial dels Enginyers Industrials de Catalunya, Gian-Lluís Ribechini,  sobre la necessitat d'aplicar les normatives legals en el desenvolupament de productes. Ribechini explica que el 95% dels impulsors d'start-ups no tenen en compte la legislació de caire tècnic a l'hora de tirar endavant els seus projectes i més del 80% dels productes que s'assagen, no compleixen normativa. Per Ribechini, cal que els emprenedors tinguin en compte tota aquesta legislació perquè no fer-ho pot suposar la retirada del producte del mercat o fins i tot conseqüències legals o penals i per tant, alerta dels ''riscos'' que suposa no fer-ho. Sobretot, diu Ribechini, són incompliments de seguretat.

Start-ups d'start-ups

Una de les empreses expositores a BizBarcelona és Aticco, una start-up que ajuda altres start-ups a començar a través, principalment, del coworking. Un dels seus fundaors i CEO de la companyia, Gabriel Espín, enginyer industrial mecànic, explica que als inicis tenien un ''marketplace'' de compravenda de plàstic reciclat a l'Emprèn UPC. Van anar a un coworking i es van ''enamorar'' del que passa en aquesets espais. Espín defensa que com a emprenedor suspoa estar envoltat de persones que han viscut o viuen les mateixes ''situacions complicades''. Pe raixò, van decidir muntar espai de 1.000 metres quadrats a la plaça Urquinaona. 14 anys després, tenen set edificis, un a Madrid, i han ajudat a més de 4.000 emprenedors.

Espín considera que BizBarcelona és un molt bon punt de trobada i per això hi participen com a ''Unicorn Sponsor''. Espín és optimista i malgrat reconèixer que la COVID-19 afectarà a tothom, explica que ja s'està ''reactivant el sector'' i que aniran ampliant el ventall de clients perquè en un moment on ''la flexibilitat va a més'', les empreses comencen a valorar altres aspectes i, per exemple, es plantegen, posar teletreballadors als espais de coworking, i per això, ho veu com una ''oportunitat''.

attico

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.