Els Enginyers Tècnics Industrials ja poden redactar l’Informe d’Avaluació d’Edificis

La CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) ha autoritzat la redacció d’Informes d’Avaluació als Enginyers Tècnics Industrials, oposant-se a les opinions de les Administracions Públiques i el Ministeri de Foment.

L’informe elaborat per la CNMC ha indicat que l’exclusió dels Enginyers Tècnics Industrials de la redacció d’Informes d’Avaluació d’Edificis és una restricció d’accés a l’activitat econòmica tenint en compte l’article 5 de la Llei 20/2013 de Garantia de la Unitat de Mercat, així com l’article 39bis de la Llei 30/1992 de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. A aquesta normativa, cal sumar-li que no hi ha cap raó imperiosa d’interès general per a la reserva a professions concretes dels Informes d’Avaluació d’Edificis.

Fins ara, les diverses Administracions autonòmiques i locals han impedit la presentació d’aquests informes realitzats per enginyers ja que un informe de la Subdirecció General d’Urbanisme del Ministeri de Foment defensava que només els Arquitectes i els Arquitectes Tècnics podien realitzar els Informes d’Avaluació d’Edificis.

Aquesta situació ha generat innumerables problemes per a milers d’Enginyers, que des de la promulgació de la Llei 8/2013 han vist com les Administracions han rebutjat de manera repetida els seus projectes. El president del Consejo General de Ingeniería Técnica Industrial (COGITI), José Antonio Galdón Ruiz, ha mostrat la seva satisfacció: “Estem contents per aquesta aposta basada en una competència sana que fomenti la competitivitat i que generi garanties i seguretat a la societat”.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.