“Els programes formatius de l’IQS tenen un retorn immediat a l’empresa”

Montse Castillo va néixer a la Ciutat Comtal fa 45 anys. Després de llicenciar-se en Enginyeria Química, va cursar un postgrau en Tecnologies de l’Envàs i Embalatge per l’ITENE. Actualment és Coordinadora de l’Àrea de Packaging a l’IQS Executive.

Quan parla de la seva professió i de la seva institució, Castillo ho fa amb passió. La seva tasca de coordinadora implica la identificació de les necessitats en l’àmbit del packaging (materials i tecnologia) orientades cap a la indústria amb l’objectiu de “donar resposta amb programes formatius competitius i que permetin la integració de les pràctiques i coneixements assolits des del primer minut”.

En les seves paraules queda patent l’orgull que sent per l’IQS i la seva política formativa: “Els nostres programes tenen un retorn immediat a l’empresa, deixen una empremta tangible”. Actualment, aquest centre universitari disposa d’un Màster en Packaging Management, un Postgrau en Tecnologia de Packaging i diversos cursos més especialitzats i amb una durada més reduïda.

Qüestionada per aquells trets característics de la seva escola, destaca “la practicitat dels coneixements adquirits i la direcció cap a la pràctica industrial”. I en definitiva parlem de formació, on l’alumne és el més important. “En el Màster en Packaging, tutoritzem la pràctica industrial i l’estudiant es beneficia d’un mentoratge personalitzat durant el desenvolupament del programa”, conclou la docent.

Castillo defineix els principals reptes de l’enginyeria: sostenibilitat, seguretat i qualitat. “És cap aquí cap a on evolucionen els estudis d’enginyeria, que necessitaran de professionals ben qualificats i amb una perspectiva clara sobre l’entorn estratègic de la indústria i l’evolució dels factors d’èxit”, creu Montse Castillo.

Un estudiant d’avui en dia no és aquell estudiant de fa trenta anys. Els perfils acadèmics evolucionen d’acord al desenvolupament de la societat des de tots els seus àmbits: “Ara ens trobem un alumne més exigent, amb necessitats específiques a cobrir i que espera resultats més ràpids”. I llavors, com prepara la formació na Montse Castillo? “Vetllo de manera continua per la competitivitat del programes sota la meva responsabilitat, això implica no només la meva competència sinó la de tot el claustre de professors implicats; grans professionals en tots els casos que no només ens dediquem a la docència sinó que combinem aquesta tasca amb les nostres funcions en entorns industrials. Aquest fet és determinant per assegurar l’èxit del programa i perquè l’alumne percebi immediatament els beneficis”, conclou.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.