Els projectes Watintech, Opticits, Xylem i Proactiva Open Arms guanyen els Premis Iwater

El projecte europeu Watintech ha guanyat el premi iWater en la categoria de millor investigació per a la gestió intel·ligent i descentralitzada de les infraestructures de sanejament d'aigua.

Els altres premiats han estat, en la categoria de millor idea per al sector de l'aigua, el programari en el núvol de la startup Opticits Enginyeria Urbana per optimitzar l'eficiència, qualitat i resiliència dels serveis urbans; i en la categoria millor producte el guardonat ha estat per al primer sistema de bombeig d'aigua residual del món amb intel·ligència integrada, Flygt Concertor, fabricat per Xylem.

Així mateix es va concedir un Premi especial a la iniciativa solidària més destacada de l'any a l'ONG catalana Proactiva Open Arms que treballa en el rescat dels refugiats que arriben a les costes del mar Mediterrani.
El Premi a la millor investigació ha recaigut en el projecte europeu Watintech: gestió intel·ligent i descentralitzada de l'aigua mitjançant la integració dinàmica de tecnologies coordinat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA). Finançat amb més d'un milió d'euros per la Comunitat Europea i els governs espanyol, danès, italià i portuguès, el projecte proposa combinar tecnologies descentralitzades per recuperar aigua, energia i productes per controlar olors i corrosió de l'aigua residual. Alhora, busca alleugerir la pressió a la qual estan sotmesos els col·lectors gestionant també les aigües pluvials, efluents i corrents de rebuig.
El guardó a la millor idea ha anat a parar a la startup barcelonina Opticits Enginyeria Urbana, una empresa pionera en l'avaluació, millora i gestió de la resiliència dels serveis urbans, inclòs el cicle integral de l'aigua. Mitjançant una solució informàtica en el núvol, s'identifiquen els actors urbans responsables dels serveis, les interdependències, els impactes que puguin alterar el funcionament, i els punts de millora.
En la categoria de millor producte, ha resultat guanyador Flygt Concertor, el primer sistema de bombament d'aigua residual del món amb intel·ligència integrada presentat per Xylem. Incorpora un motor Premium el rendiment supera en més de 4 punts qualsevol altre motor de la seva classe. Permet bombar sòlids sense embussos i integra un controlador intel·ligent per adaptar el bombament a les condicions canviants.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.