Els reptes d'Agbar en la gestió de l'aigua

El Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar, compost per quinze persones externes a la companyia i referents al seu àmbit d'expertesa i presidit per Àngel Simón, ha treballat els dos darrers anys una sèrie de recomanacions pera avançar en els reptes del sector de l'aigua. Aquest dimarts, en un acte retransmès per streaming, l'òrgan presentarà les propostes perquè Agbar afronti els reptes de la gestió de l’aigua, davant de l’emergència climàtica i amb compromís social, en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Un dels eixos en què s’ha centrat l’activitat del Consell Assessor d’Agbar és la resposta als reptes mediambientals, especialment des de la gestió de l’aigua. En aquest àmbit, una de les iniciatives d’Agbar que s’ha reforçat és la transformació de les plantes depuradores en ecofactories: instal·lacions que reutilitzen el 100% de l’aigua, que produeixen l’energia que consumeixen i que minimitzen els residus generats, amb un impacte positiu en l’entorn que les envolta i en la conservació de la biodiversitat.

D’altra banda, pel que fa a la necessitat de posicionar Barcelona com a ciutat de referència en l’actuació contra el canvi climàtic, el Consell Assessor ha contribuït a impulsar la creació d’un hub sobre coneixement de l’aigua a Barcelona, que generi ocupació i sigui un espai obert a la ciutadania per cercar la implicació de tots els actors i sectors en un procés de cocreació. Finalment, per tal de transformar el model de gestió de l’aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, des d’Agbar, i amb la guia del Consell Assessor, s’està impulsant el pacte social, una iniciativa basada en la col·laboració publicoprivada i amb les entitats socials, que busca actuar en tres eixos: la solidaritat, per garantir l’accés a l’aigua a tots els col·lectius vulnerables; l’ocupació, per generar llocs de treball de qualitat, i la reconstrucció verda, per seguir avançant en la transició ecològica.

El Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar, que conclourà la seva activitat amb la presentació de les propostes en l’acte de demà, va ser creat el gener del 2019. Al llarg del 2020, ha continuat amb la tasca iniciada i ha dut a terme quatre sessions plenàries, dues sessions monogràfiques i vint-i-dues sessions de treball i tallers en format digital d’acord amb la situació actual.

consell assessor AGBAR
Foto d’arxiu. Actualment, l’exsecretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (que apareix a la foto) ha sigut substituït per Marta Cassany, nova secretaria d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.