Els reptes de la ciutat connectada centra la 5a Jornada Smart Cities

La ciutat connectada com un ens no només centrat en les comunicacions digitals sinó centrat en les interrelacions personals. Amb aquesta concepció, el Grup de Treball Smart Cities de la Comissió de Societat Digital d’Enginyers Industrials de Catalunya ha programat la 5a Jornada Smart Cities. Està prevista per al proper 8 de novembre i vol posar a debat, doncs, el paper dels diferents mitjans com són els avions, els vaixells, els cotxes, les carreteres i els carrers i també les telecomunicacions a l’hora de donar forma a aquesta ‘ciutat connectada’.

L’acte comptarà amb la sessió inaugural de Sergio García, cap de Comunicació de la consultoria Anteverti, després de la presentació per part del coordinador del Grup de Treball, Josep Maria Peiró, i la presidenta d’Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero. El plat fort però, són els tallers de discussió que s’han anat treballant al llarg d’aquest 2022: Francesc Magrinyà, professor de la UPC, conduirà el taller ‘Kn.0, persones i mercaderies’, Ramon Gras, CoFundador d'Aretian i investigador d'Urbanisme, s’encarregarà del taller ‘Com s’adapta la mobilitat dels vehicles als nous reptes de la societat?’, mentre que Jaume Montero dirigirà ‘La xarxa ferroviària de la ciutat’. Les inscripcions a tots aquests tallers estan obertes.

Tal com ja va passar en l’edició del 2020, els tallers donaran lloc a unes conclusions que resumirà Jordi Bastida, del mateix grup de treball. Abans però, Pedro Linares, degà de Telecos.cat, moderarà la taula rodona ‘Com serà el futur de la ciutat connectada’, un debat que reunirà Eduard Martín, CIO del Mobile World Capital Barcelona i degà del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, Carles Rua, cap d’innovació del Port de Barcelona i Vanessa Requena, cap de l’Oficina de Gestió de l’Aeroport de Barcelona.

Per tancar l’acte, a banda del coordinador del projecte ‘La ciutat connectada’, Jordi Bastida, i del director general d’Enginyers Industrials de Catalunya, Pere Homs, intervindrà Maria Galindo, membre de la Junta de la Comissió Europea de la missió de ciutats intel·ligents i climàticament neutres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.