EnergyGrader, un software basat en la intel·ligència artificial per estalviar energia

 

El programari està creat per ajudar a les empreses, especialment pimes i grans corporacions, a estalviar energia basant-se en la intel·ligència artificial que recull les dades de consum a través de computadors intel·ligents. La recopilació de dades és immediata i ofereix recomanacions a les empreses per millorar l’eficiència i estalviar energia. La recollida d’informació es fa de forma remota, ja que per utilitzar aquest software no és necessari cap instal·lació física. El nou software s’anomena EnergyGrader i utilitza algoritmes intel·ligents per analitzar el consum dels diferents edificis, tenint en compte punts com la superfície, la localització geogràfica, el tipus d’activitat o la tecnologia de climatització emprada en l’empresa, entre altres factors. “Realitzem una radiografia automàtica del consum de cada empresa i de cada edifici”, assegura Joan Pinyol, director i cofundador de DEXMA, l’empresa que ha desenvolupat aquest software, el qual ofereix una precisió del 95% a l’hora de mesurar els subconsums energètics de les empreses. 

El sistema classifica, a través de big data, les diferents empreses segons el nivell de consum als seus edificis i les seves similituds, així poden quantificar quin seria el seu estalvi, detectar les possibles millores i a la vegada crear una base de dades sobre el consum d’energia a l’empresa. Els beneficis que aporta EnergyGrader és mesurable i demostrable, “redueix fins a 10 vegades el cost de les auditories energètiques tradicionals, descobrint de forma immediata el potencial d’estalvi dels edificis”, així ho assegura Pinyol. 

Actualment, és un prototip que ja s’està utilitzant, encara que actualment no es troba a la venta. S’espera que per aquest 2019 pugui ser adquirit per diferents pimes i per empreses de països com  el Regne Unit, França i la zona de Benelux. Aquest software ha estat elaborat amb el suport d’ACCIÓ a través del programa d’ajuts Nuclis d’R+D Empresarial Internacionals, cofinançat pel PO FEDER Catalunya 2014-2020, que impulsa projectes empresarials d’R+D entre empreses catalanes i d’altres internacionals. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.