Enginyeria legal

 

Tot i ser enginyer, sap que l’exercici de la seva professió comporta tenir en compte determinats aspectes legals, ja sigui en el seu vessant més tècnic (els reglaments tècnics i en general la seguretat industrial) o en aspectes més generals, però no menys importants (els contractes, la responsabilitat civil i penal, les relacions amb l’Administració i d’altres).
El programa de formació d’Enginyeria Legal s’estructura en dos cursos que es poden realitzar de manera independent o conjunta. El primer curs, més genèric, tracta aspectes comuns a qualsevol camp d’enginyeria: la interpretació de les disposicions legals, el marcatge CE i la seguretat del producte, els contractes, la propietat intel·lectual, la protecció de riscos laborals, el peritatge judicial o forense i la protecció civil. El segon curs és més específic d’àrees professionals d’enginyeria: instal·lacions, energia, telecomunicacions, construcció i urbanisme, activitats i medi ambient.
Els objectius del curs són: capacitar l’enginyer/a en la comprensió, el coneixement i l’aplicació de la legislació específica en els principals àmbits d’actuació; facilitar la relació amb l’Administració i la societat en general (continguts normatius del projecte, tràmits institucionals, etc.), i, finalment, conèixer les branques jurídiques que, malgrat no tenir contingut tècnic, afecten l’activitat professional dels enginyers i les enginyeres.
Amb una durada de 136 hores, es desenvolupa en modalitat semipresencial, compaginant les classes teòriques i pràctiques amb exercicis i projectes que s’han de realitzar a casa sota la supervisió d’un tutor especialitzat en cada tema.

------

Cristobal Trabalón
Coordinador del programa de postgrau Enginyeria LegaL Responsable d’enginyeria legal a Metro de Barcelona.
Enginyer industrial col·legiat núm. 15406 Contacte cristobal.trabalon@ enginyers.net

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.