Enginyers Industrials de Catalunya crea el seu Consell de Formació i Ocupació

Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) ha creat el seu Consell de Formació i Ocupació “per afavorir la disposició, retenció i creixement del talent al país”, segons paraules del president del Consell i de l’Òrgan Consultiu que hi donarà suport, Ignasi Rafel. La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, va destacar, durant l’acte, la importància de la col·laboració publico-privada i va manifestar “l’interès d’integrar el prestigi i el coneixement dels Enginyers Industrials de Catalunya en l’estratègia del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement per fer front als reptes que planteja la indústria 4.0”.

El Consell de Formació i Ocupació dels Enginyers Industrials de Catalunya compta amb dos òrgans multisectorials i multidisciplinars, integrats per una trentena de directors de Recursos Humans de les principals companyies industrials catalanes, i que aportaran la visió dels principals sectors que contracten professionals de l’Enginyeria. Pel degà Josep Canós, “tots sumem amb l’objectiu de que Catalunya sigui industrial i, per això, cal unir les necessitats de la indústria i de l’empresa i posar-les en comú amb les Administracions i el món acadèmic”.

El president dels Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, va destacar que “Catalunya sempre ha estat lligada amb el progrés tecnològic i ara que estem en la quarta revolució industrial, a través de la digitalització i l’economia circular, els enginyers també hi hem de ser”.

Per a Ignasi Rafel, “els Enginyers Industrials de Catalunya, com a punt de trobada dels professionals de l’enginyeria, juguen un paper primordial en l’acompanyament en les carreres dels enginyers i enginyeres, especialment en els moments de canvi professional, i en la captació de talent a les empreses que tinguin projectes atractius que oferir". El president del Consell de Formació i Ocupació va assenyalar que l’ocupabilitat esdevé el concepte clau del perfil professional i que el binomi formació i ocupació generen una dinàmica positiva per a què els enginyers i enginyeres coneguin les necessitats de les empreses, se’ls doti de les eines i l’orientació que el fa ocupables i tinguin accés a oportunitats laborals en les empreses més innovadores.

Els objectius del Consell de Formació i d’Ocupació són alinear –des de la reflexió conjunta amb les empreses- els serveis d’orientació, ocupació i formació contínua dels Enginyers Industrials de Catalunya; contribuir a un esforç col·lectiu per adequar i fer créixer el talent a les indústries i establir una xarxa de relacions i d’informació amb els principals agents en l’àmbit de l’ocupació i formació.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.