EOLOS es consolida en la creació de parcs eòlics

L'empresa EOLOS, amb seu a l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya a Sant Adrià de Besòs, desenvolupa una solució competitiva i autònoma composta per una plataforma flotant que mesura la millor ubicació per a la creació d'un parc eòlic. En el seu primer any com a entitat comercial, EOLOS ha obtingut notables èxits. L'any passat, aquesta empresa emergent va disposar d'una cartera de projectes de més de 2 milions d'euros (equivalents al 22% de quota de mercat), ajudant així a consolidar la seva posició al mercat.

El 2016, l'empresa va signar nombrosos contractes de la seva solució Floating Lidar Solution o FL200. Un exemple és el signat al gener d'aquest mateix any amb la societat Ailes Marines, una empresa conjunta entre la geganta energètica Iberdrola i l'organització britànica CAP DE BESTIAR Offshore.

InnoEnergy, el motor d'innovació en energia sostenible d'Europa, porta recolzant les iniciatives d'EOLOS des del 2015. Fins ara, InnoEnergy ha invertit prop de 2.150 milions d'euros, tant a la tecnologia d'aquesta solució com en el negoci en si, i té previst seguir proporcionant ajuda per augmentar les inversions de R+D.

"El 2015 va ser l'any de consolidar-nos tecnològicament i d'adquirir consciència de mercat. En canvi, el 2016 va ser l'any d'introduir-nos al mercat i mostrar que teníem una oferta de valor competitiva", va declarar Rajai Aghabi, director general d'EOLOS. "Hem aconseguit aconseguir el nostre objectiu i superar amb escreix les expectatives inicials. La nostra estratègia comercial i la nostra oferta tecnològica, ambdues amb accés a la xarxa europea d'InnoEnergy, han fet possible aconseguir grans èxits", va afegir Aghabi.

Antoni Martínez, responsable tecnològic de les energies renovables de InnoEnergy i membre de la junta directiva de EOLOS va afegir que "EOLOS posseeix un sòlid equip de treball que entén el funcionament de la indústria eòlica. També compta amb una innovació precisa i rendible, alguna cosa realment difícil de trobar".

L'empresa d'energia eòlica marítima té unes expectatives de creixement encara majors pel 2017. A més de la seva expansió per la resta d'Europa, hi ha una creixent demanda procedent de noves regions, incloent Àsia i EUA.

"Estem molt segurs de complir les perspectives de creixement de l'empresa i esperem millorar-les en els propers anys", va concloure Martínez.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.