Evarm crea el primer vehicle d'hidrogen verd de Catalunya

L’empresa catalana Evarm fabricarà el primer vehicle que funciona amb hidrogen verd desenvolupat a Catalunya. A més, la companyia preveu crear enguany 30 nous llocs de treball amb l’obertura d’una planta d’assemblatge de 3.000 m2 a Sant Boi de Llobregat destinada a la nova línia de negoci. En la presentació d’aquest dimecres del prototip que es vol comercialitzar el 2023 han participat Xavier Ribas, CEO d’Evarm, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, i Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat.

Durant la seva presentació, Ribas ha destacat que la tecnologia que ha desplegat l’empresa és una “solució innovadora” perquè és més fàcil de portar al món real que altres alternatives i està més propera al mercat. El procés d’R+D i la construcció del prototip han demostrat que és una “tecnologia eficient i que es tracta d’una solució per a tothom”, ha explicat el CEO d’Evarm.

En concret, l’empresa ha adaptat la línia motriu del vehicle, és a dir, el sistema de propulsió, el motor, el sistema de gestió de l’hidrogen, entre d’altres, i ha incorporat el sistema d’emmagatzematge d’hidrogen. Una part d’aquesta estructura es fabricarà a les instal·lacions de l’empresa a Sant Boi de Llobregat i altres components s’integraran d’altres proveïdors.

L’objectiu és portar el cotxe al mercat a partir del 2023 i escalar-ho a vehicles industrials. D’aquesta manera, qualsevol vehicle de combustió podria adaptar-se per funcionar amb hidrogen verd, segons l’empresa. EVARM que actualment compta amb una vintena de treballadors, majoritàriament enginyers i tècnics, ja adapta actualment vehicles de combustió perquè puguin funcionar amb biometà.

La companyia va començar el procés d’R+D l’any 2019, i per aquest projecte Evarm ha comptat amb un ajut de 200.000 euros d’ACCIÓ i amb la col·laboració de l'Institut Coreà de Ciència i Tecnologia (KIST). En la seva intervenció, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que l’activitat empresarial d’Evarm marca el que ha de ser la transformació del model productiu i, més específicament, del sector de la mobilitat i l'automoció. Castellanos ha destacat "l'empenta, l'enginy, la valentia i la capacitat d’assumir riscos en un sector tan canviant" de l'empresa i el fet que és un projecte d'innovació que crearà llocs de treball altament qualificats a Sant Boi de Llobregat, amb l'objectiu de portar aquesta tecnologia al mercat. Així mateix, Moret ha reivindicat la recerca i els projectes de les pimes del país, com és el cas d'Evarm.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.