Èxit del primer trasplantament de mandíbula a un menor creada amb impressió 3D

Feng Xiaoxiao, un menor de 10 anys, ha sigut el protagonista d'aquesta història. Patia una fractura a la part inferior dreta de la seva mandíbula com a resultat d'una complicada operació quirúrgica per a extirpar-li un tumor. L'extirpació es va dur amb èxit però el maxil·lar inferior va quedar greument afectat. Això va provocar dolors i mal estar, dificultats per a menjar i comunicar-se, i una deformació facial molt visible.

Ara, gràcies a la intervenció d'un equip de cirurgians a la Xin,a que han aconseguit implantar amb èxit una mandíbula creada a través d'una impressora 3D, en Feng Xiaoxiao podrà tornar a la normalitat gràcies a aquesta històrica intervenció, ja que és la primera operació d'aquest tipus realitzada a un menor d'edat arreu del món.

El fet no s'ha donat a conèixer fins aquesta setmana, tot i que l'operació, de tres hores de duració, es va dur a terme el passat gener, després de confirmar que el pacient podia viure amb aparent normalitat sense cap dificultat per a menjar i parlar.

La decisió de l'equip de cirurgians va ser descartar la possibilitat d'utilitzar els mateixos ossos del menor, de la part del peroné o del maluc (com s'acostuma a fer en aquests casos. El fet de tenir-los tan petits i fins podria portar-li dificultats de cara al futur. Per això, els mètodes de reconstrucció mandibular tradicionals no eren efectius.

Lai Quingguo, cirurgià de l'Hospital número dos de la Universitat de Shandong (Jinan) encarregat del cas, va assegurar al diari local Science and Technology Dialy que "amb tan sols 10 anys, si no es reparava la mandíbula dislocada, havia moltes possibilitats que el pacient patís seqüeles psicològiques de per vida".

A l'observar les complicacions de l'inici del cas, Lai va decidir dissenyar a través de l'ordinador i juntament amb el seu equip, una mandíbula de titani per al menor. D'aquesta manera van aconseguir crear una mandíbula totalment personalitzada que s'ajustava perfectament a les mesures del petit Feng.

Un cop més, la tecnologia i la impressió en 3D ens demostren que són, sens dubte, el nostre futur. D'aquesta manera ens han confirmat les aplicacions que aquesta tecnologia ens permet, reconstruint una mandíbula amb una impossible d'assolir a través dels mètodes tradicionals.

"La tecnologia d'impressió 3D serà clau pel futur de la medicina personalitzada", va afirmar Lai.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.