Expectatives superades al MWC 2024

El MWC 2024 ha reunit 101.000 assistents, superant les expectatives de la GSMA que estaven marcades en uns 95.000 assistents. Amb aquesta xifra s'ha aconseguit per fi col·locar-se al nivell abans de la pandèmia. La xifra no s'allunya de la que es va assolir el 2018 i 2019 i, per descomptat, és molt superior a la del 2022, sent un indicatiu molt positiu tant per a les empreses que anuncien productes en el marc de la fira i per a l'organització. El congrés de l'any passat va reunir 88.500 persones i el rècord va ser el 2019, quan es van assolir els 109.000 assistents.

Cotxes, mòbils, prototips, robots i, especialment, la intel·ligència artificial han destacat en un Mobile amb empreses de tot el món. Segons ha informat l'organització, aproximadament el 60% dels assistents estan relacionats amb indústries relacionades amb l'ecosistema mòbil tot i que la tònica del MWC és cada vegada més generalista. En total hi han participat 2.700 expositors, assistents de 205 països i més de 2.600 periodistes. Segons dades de la GSMA, entre tots els assistents, el 26% eren dones, un percentatge que no ha canviat des de l'any passat.

Un any més, Barcelona s'ha col·lapsat amb la celebració del MWC i, encara que és considerada com la fira mundial més rellevant de tot el planeta al sector de la comunicació mòbil, l'esdeveniment va cada vegada menys de telefonia i més de tecnologia i mostra de prototips i dispositius 'tipus concepte' de les diferents marques. Aquest 2024 ha destacat el Xiaomi SU7, el cotxe elèctric que surt aquest any a la venda a la Xina. Marques com Samsung, Honor en l'actualització del seu sistema operatiu i Xiaomi a HyperOS ha posat èmfasi en la intel·ligència artificial i anticipen la rellevància creixent d'aquesta tecnologia a la indústria.

La firma xinesa Huawei no ha passat desapercebuda, amb un estand que ha ocupat 12.000 metres quadrats, fet que converteix l'espai de la firma xinesa en el més gran de tota la fira de Barcelona amb una presència capital. La marca, fora de la seva part dedicada a les telecomunicacions i el 5G, ha presentat el seu catàleg de productes, especialment aquells que són insígnia de gamma alta, sector cap al qual es vol enfocar la companyia. A més, el 4YFN, l'espai que el Mobile World Congress dedica a l'ecosistema startup, amb la seva participació ha oferit una varietat de solucions tecnològiques, ponents participants i atracció d'inversors.

El recinte Gran Via ha omplert els vuit pavellons i ara el repte de futur de l'organització és créixer en els anys vinents. El nou pavelló, el Hall Zero, permetrà sumar 60.000 metres quadrats més per avançar en aquest creixement. Les obres es van iniciar fa uns mesos, però no estarà acabat fins al Mobile del 2027. John Hoffman, conseller delegat de GSMA, ha declarat que "ens sentim orgullosos d'acollir aquest esdeveniment especial que, una vegada més, ha ofert quatre dies excepcionals de debat, lideratge intel·lectual, inspiració i tancament d'acords".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.