Fira de Barcelona llança In(3D)ustry, el nou esdeveniment sobre la impressió 3D

Del 21 al 23 de juny de 2016, el pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà la primera edició d'In(3D)ustry, un nou esdeveniment d'àmbit internacional que analitzarà el present i el futur de la fabricació avançada i additiva, coneguda popularment com a impressió en tres dimensions (3D). El certamen, que es defineix com un ‘hub' global, aplegarà a tots els segments configuren l'ecosistema de la fabricació avançada i additiva per tal de fomentar la millora tecnològica d'aquests innovadors sistemes.
 
Organitzat per Fira de Barcelona, la primera edició d'In(3D)ustry comptarà amb la presència de les 30 millors companyies del món especialitzades en fabricació additiva amb l'objectiu d'interrelacionar amb 20 empreses líders de diversos sectors industrials als quals oferiran solucions als seus necessitats concretes en un esdeveniment Premium només per a professionals del sector.
 
Així, a In(3D)ustry participaran signatures de quatre indústries usuàries (health care, transport -automòbil i aeronàutica-, retail and consumer i arquitectura i hàbitat) que llançaran els seus reptes de futur als expositors del certamen, grans experts en impressió 3D que, al seu torn, mostraran els seus casos d'èxit i revelaran com aquesta tecnologia pot ser aplicada, de manera exitosa, per aquests quatre sectors.
 
El director del saló, Miquel Serrano, afirma que "In(3D)ustry serà un esdeveniment inèdit al món, ja que s'ha dissenyat en funció de les exigències que presenten, per exemple, indústries com la de l'automòbil o la de la salut als creadors de maquinària 3D per afrontar la nova revolució industrial que suposen aquests nous mètodes de fabricació". "Aquest nou ‘hub' té com a objectiu donar suport a un sector en franca expansió, sent un punt de trobada que serveixi per accelerar aquesta tecnologia i ajustar-la, de forma exitosa, a les necessitats reals dels consumidors i usuaris industrials", afegeix Serrano.
 
En aquest sentit, el certamen disposarà d'una zona, l'In(3D)ustry Arena, on els usuaris visitants de cadascun dels quatre sectors industrials podran llançar els seus reptes de futur als expositors, que mostraran com la fabricació additiva ja està oferint solucions tangibles a indústries com la de l'aviació o de la construcció, entre d'altres. Aquesta zona donarà cabuda a tots els fabricants que integren un sector tan transversal com el de la fabricació additiva. Així, des de productors de primera generació d'impressores 3D fins a fabricants de màquines-eina, passant per aquelles empreses de 2D que han evolucionat fins a la impressió en 3D, tindran presència en l'esdeveniment.
 
L'esdeveniment propiciarà també el diàleg entre sectors amb In(3D)ustry Talks, on es presentaran diversos casos de best solutions, es plantejaran reptes per part de les empreses als fabricants, es duran a terme diverses taules rodones i es fomentaran els contactes de negoci. En aquest sentit, s'està dissenyant un fòrum de debat en què els usuaris industrials podran exposar les seves inquietuds sobre necessitats sectorials, estàndards i regulació d'aquestes tecnologies als grans actors de la fabricació avançada i additiva, protagonistes de l'actual revolució industrial 4.0.
 
L'oferta d'In(3D)ustry es completa amb dues plataformes concurrents: l'Open Innovation Marketplace, un punt de trobada entre empreses inversores, usuaris i fabricants de maquinària 3D, el Call for Best Solutions, on s'elegiran els 50 millors prototips que seran exposats durant l'esdeveniment a l'In(3D)ustry Arena. Els In(3D)ustry Awards premiaran la millor solució presentada al certamen.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.