Fulls d'Enginyeria, un any

Abril del 2020. Dia de Sant Jordi. Tothom confinat. Des de feia unes setmanes ens enfrontàvem a una situació desconeguda fins aquell moment. La pandèmia de la COVID-19 ho havia trastocat tot.

A primera fila de la lluita contra els tràgics efectes en la salut hi teníem els professionals sanitaris, i al seu costat moltes altres professions que de manera més anònima no podien simplement romandre expectats sinó que reaccionaven per garantir que tot el sistema no col·lapsés.

Calia -i es va aconseguir- distribuir a través de les cadenes logístiques el béns més essencials: botigues i supermercats, conductors de furgonetes i camions, ...

Calia -i es va aconseguir- assegurar el subministraments bàsics a la població: aigua, llum, gas, telecomunicacions...

Calia -i es va aconseguir- mantenir l’ordre als carrers dels pobles i ciutats: l’ordre públic, transport públic, els serveis de neteja...

Calia -i es va aconseguir- adequar i garantir el funcionament dels equipaments sanitaris: professionals tècnics i enginyers i enginyeres assegurant el seu manteniment, habilitant nous espais als hospitals...

I tants altres sectors, ja siguin de les administracions públiques com d’iniciativa privada.

Entre ells, els mitjans de comunicació.

Aquell dia de Sant Jordi, avui fa una any, començava a caminar una nova etapa dels Fulls d’Enginyeria. Un projecte modest des d’on comunicar allò que és noticia en el món de l’enginyeria, en especial en l’entorn més proper. Reptes, innovacions, projectes, opinions, referents, i moltes altres seccions, s’ordenaven -s’ordenen des de fa un any-, dia rere dia per omplir un espai de comunicació pensant en els professionals i en el conjunt de la població.

L’equip que hi treballem és petit, humil, però som ambiciosos. Volem en primer lloc, fer un producte atractiu, dinàmic, actual, a través del qual vehicular informació i comunicar.

Volem no ser jutjats per si som grans o petits, sinó per si som bons. Això només s’aconsegueix si, com és el cas, mantenim l’ambició de millorar cada dia. Escoltant el públic i actuant per ajustar-nos als seus interessos.

El format digital ens permet arribar permanentment per diversos canals i que siguin els lectors els qui triïn des d’on i quan seguir la publicació: el portal web, l’App dels Fulls, la newsletter, les xarxes socials (Twitter, Instagram, Telegram, o LinkedIn). Som allà on ens vulguin els subscriptors i seguidors, preferentment a la seves butxaques, a través dels seus dispositius digitals.

Tenim producte i tenim canals. Tanmateix volem, també, créixer. Esdevenir el diari digital de referència de l’enginyeria al país. Sabem que tenim molta feina per endavant, però el balanç del primer anys ens anima a seguir aquest camí. Estem satisfets però no ens conformem.

En fer balanç, hem de reconèixer l’aportació de moltes persones que ens han donat els continguts o els motius per generar-ne. Els Fulls d’Enginyeria d’aquest primer any també són, en alguna mesura, seus.

Sabem que els enginyers i enginyeres som vistos com professionals que fan coses, però que sovint no les comuniquen prou bé. Tots els tòpics tenen un punt de realitat i alhora són injustos. En aquest cas, tampoc es pot generalitzar. Fulls d’Enginyeria treballa per demostrar que l’enginyeria no està renyida amb la comunicació. El primer any de vida del projecte ens ha demostrat que ho podem aconseguir.

Seguirem esforçant-nos-hi!

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.