IBM patenta una tecnologia per protegir els passatgers dels cotxes autònoms

IBM segueix ampliant la seva cartera de patents sobre invencions de cotxes que aprenen, socialitzen, es condueixen, es configuren i s'integren per si mateixos.

L'última d'elles l'han presentat aquest dilluns i està relacionada amb un sistema d'aprenentatge automàtic que és capaç d'avaluar la situació de conducció i, en cas d'emergència, determinar si és millor que el cotxe sigui pilotat per un humà o per la màquina. El sistema pot canviar el control del vehicle autònom entre una opció i l'altra i, així, ajudar a evitar un accident.

“Si un vehicle que es condueix sol experimenta una anomalia operacional, per exemple, un sistema de frenat defectuós, un far fos, una visibilitat dolenta o condicions de carretera complicades, el sistema pot fer una comparació respecte si el processador de control del vehicle autònom o bé un conductor humà està en millor posició per solucionar l'anomalia”, expliquen des d'IBM. També assenyalen que “si la comparació determina que el processador de control del vehicle és més capaç de manejar l'anomalia, el vehicle es col·loca en manera autònoma”.

“Els vehicles que es condueixen sols són molt prometedors”, diu James Kozloski, coinventor de la patent, “però la protecció de la seguretat dels passatgers segueix sent una prioritat per als desenvolupadors i fabricadors de vehicles”. Aquesta patent suposa un pas més en la cerca de la seguretat dels cotxes sense conductor, aprofitant la comprensió del cervell humà.

En la nova patent d'IBM es contempla l'ús de sensors, intel·ligència artificial i un model cognitiu per establir de forma dinàmica problemes i solucions que perfeccionin les possibilitats de circulació dels vehicles del futur.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.