Investiguen noves tècniques per fer més transparent la composició dels formatges de mescla

L’Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) treballa en la identificació i la quantificació dels components làctics que es fan servir en els processos de fabricació dels formatges de mescla, amb la finalitat de “millorar l’avantatge competitiva dels productors” per “adaptar-se millor a les regulacions del mercat”.

Així ho especifica la cap de Ciències Òmiques del centre tecnològic, Núria Canela, qui ressalta que “ara mateix no existeix una metodologia per identificar les diferents llets que es fan servir en l’elaboració dels formatges de mescla”.

Actualment, el projecte Go Lacteos es troba en una primera fase on s’establiran les bases teòriques i es dissenyaran les metodologies i tècniques adequades per identificar de manera àgil els diferents tipus de llet que es fan servir en l’elaboració dels formatges de mescla, com la de vaca, la d’ovella i la de cabra.

En una segona fase, està previst el desenvolupament del projecte dissenyat a partir d’aquest estudi, que investigarà aquelles variables tant relatives a la composició com als diferents processos d’elaboració que puguin afectar a la quantificació en els formatges de mescla existents i que es calcula que podria estar disponible en el mercat d’aquí 2 o 3 anys.

En paraules de Lluís Arola, director de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, aquesta recerca permetrà “garantir la transparència i afavorirà la competència lleial entre productors”. A banda, Arola creu que les noves tècniques d’anàlisi “aportaran una major confiança al consumidor, que coneixerà els detalls del producte que consumeix”.

GO LACTEOS s’emmarca en el Programa Nacional de Desenvolupament Rural del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i està parcialment finançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

A banda d’Eurecat, participen en el projecte cinc entitats de diferents àmbits, com l’Organització Interprofessional Làctia (INLAC), el fabricant de reactius i equips d’anàlisi ZEULAB, el Centre Tecnològic Agroalimentari de Lugo (CETAL), l’Aula de Productes Làctics i Tecnologies Alimentaries (APLTA) de Universitat de Santiago de Compostela i la consultora Novadays.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.